Βίκυ Λέανδρος: Εντυπωσίασε τραγουδώντας το «Apres Toi» 52 χρόνια μετά

Βίκυ Λέανδρος

Η σπουδαία τραγουδίστρια παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/1) στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου για τη Eurovision.

Η Βίκυ Λέανδρος είναι μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με περισσότερες από 55 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως και σίγουρα η πιο εμπορική γυναίκα καλλιτέχνης με γερμανόφωνη δισκογραφία.

Η σπουδαία τραγουδίστρια, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί σπάνια δημόσιες εμφανίσεις, παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/1) στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου για τη Eurovision, ερμηνεύοντας live δύο τραγούδια της και εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Η παρουσία της 71χρονης ερμηνεύτριας στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι τυχαία, αφού ήταν εκείνη που το 1972 έφερε τη νίκη στον διαγωνισμό για το Μεγάλο Δουκάτο, με το τραγούδι «Apres Toi». Πέντε χρόνια νωρίτερα (1967) είχε εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα με το κομμάτι «L’ Amour Est Bleu», κατακτώντας την 4η θέση.

Με αυτά τα δύο τραγούδια εμφανίστηκε η Βίκυ Λέανδρος στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου, που επιστρέφει φέτος στη Eurovision έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια «σιωπής».

Μάλιστα, το παρών στη λαμπερή και ιστορική βραδιά έδωσαν μεταξύ άλλων η Ρουσλάνα (νικήτρια 2004), η Anne-Marie David, νικήτρια της χώρας το 1973 με το τραγούδι “Tu te reconnaîtras“, η Charlotte Perelli (νικήτρια 1999) αλλά και ο Alexander Rybak (νικητής 2009), με τον οποίο η Βίκυ Λέανδρος ερμήνευσε το «L’ Amour Est Bleu».

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια η Βίκυ Λέανδρος έχει επιλέξει να αποσυρθεί από τα μουσικά δρώμενα, πραγματοποιώντας επιλεκτικά κάποιες εμφανίσεις, ενώ κατοικεί μόνιμα στη Γερμανία.