Βικτώρια Φασιανού: «Ο πατέρας μου έβλεπε όλα τα μεσημεριανά, έπαιρνε όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά»

Βικτώρια Φασιανού

"Δεν ήθελε να τον ενοχλεί κανείς στο ατελιέ του, μόνο η γάτα ήταν εκεί" ανέφερε η Βικτώρια Φασιανού.

Η Βικτώρια Φασιανού μίλησε στο Στούντιο 4 με την Φανή Πλατσατούρα για τις σχέσεις της και τις συνήθεις του πατέρα της, του διάσημου ζωγράφου, Αλέκου Φασιανού.

«Ποτέ δεν τον έχω μπει μπαμπά, δεν τον εξέφραζε πολύ και το μπαμπάς, τον φώναζα Αλέκο, είχαμε συμβιβαστεί στο Αλέκος. Δεν ήταν ο κλασικός πατέρας, δεν σου έδινε συμβουλές, μόνο αν του ζητούσες σε κατεύθυνε, του άρεσε αυτή η ελευθερία» δήλωσε η Βικτώρια Φασιανού.

«Είχε και συγκεκριμένο πρόγραμμα, ξύπναγε 7 το πρωί, ανέβαινε στο εργαστήριό του στον πάνω όροφο, ζωγράφιζε μέχρι τη 1, 2. Κατέβαινε, μαγείρευε, συνέχιζε μετά τη ζωγραφική και το βράδυ ήθελε να βγει να φάει έξω σε ταβέρνα. Έπρεπε εσύ να διεκδικήσεις χρόνο μαζί του. Οπότε εγώ πήγαινα στο ατελιέ του και τον παρακολουθούσα και τον βοηθούσα να ζωγραφίζει, κοιμόμασταν μαζί, με έβαζε στρωματσάδα κάτω. Δεν ήθελε να τον ενοχλεί κανείς στο ατελιέ του, μόνο η γάτα ήταν εκεί. 12 η ώρα έβλεπε όλα τα μεσημεριανά στα κανάλια, έπαιρνε όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και έκοβε τις φιγούρες για να τις ζωγραφίσει. Είχε τέτοιες συνήθειες που δεν θα τις φανταζόσουν» ανέφερε η Βικτώρια Φασιανού.