Το πιάτο της Μαριάννας δεν ήταν για την 9άδα του MasterChef – Ούτε ένα καλό στοιχείο δεν βρήκε ο σεφ

MasterChef

«Θα μπορούσες να κάνεις καλύτερη δουλειά. Και σήμερα που διακυβεύονται τόσα πολλά πράγματα και 10 χιλιάρικα, έπρεπε να τα δώσεις όλα».

Βελουτέ κουνουπίδι και τσιπς από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, ήταν το πιάτο που ετοίμασε στην Silver Week του MasterChef η Μαριάννα Πουλμεντή και παρουσίασε στους Πάνο Ιωαννίδη και Δήμο Μπαλόπουλο.

Η διπλή ανακοίνωση των κριτών που ενθουσίασε τους παίκτες

Οι δυο σεφ δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι και μάλιστα ο Δήμος Μπαλόπουλος δεν μπορούσε να βρει ούτε ένα καλό στοιχείο μέσα στο πιάτο.

Ο παίκτης “αιφνιδίασε” τον Κουτσόπουλο – Του είχε στείλει βιογραφικό, αλλά δεν απάντησε ποτέ

«Φοβόμουν να φιλετάρω το ψάρι, τις γυαλιστερές δεν ήθελα να τις χρησιμοποιήσω», είπε η Μαριάννα και ο Δήμος Μπαλόπουλος της απάντησε καταλλήλως και με νόημα: «Πάντως άξιζε μια προσπάθεια για το έπαθλο. Τα 45 λεπτά δεν τα βλέπουμε στο πιάτο. Νομίζω ότι το πέρασες έτσι πολύ… εύκολα και τελείωσες και 20 λεπτά νωρίτερα.  Άξιζε κάτι παραπάνω».

«Είναι πολύ απλό αυτό που έχεις κάνει. Η σούπα σου δεν είναι σούπα, είναι ένας ωραίος πουρές. Για τη γεύση είναι κάτι ευχάριστο στο στόμα, αρκετά έτσι γαλακτώδες. Τα αρώματα που λες εγώ δεν τα βρήκα και το μεγάλο λάθος είναι ότι το γκουαντσιάλε έχει γίνει καρβουνάκι και το τοπιναμπούρ έχει λίγο αρπάξει. Έχεις δύο ωραία τραγανά στοιχεία, που σου αφήνουν μια πικρή γεύση και καλύπτουν όλα τα άλλα. Θα μπορούσες να κάνεις καλύτερη δουλειά. Και σήμερα που διακυβεύονται τόσα πολλά πράγματα και 10 χιλιάρικα, έπρεπε να τα δώσεις όλα», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Για την τελική 9άδα δεν είναι ένα πιάτο που αντικατοπτρίζει το επίπεδο όλης της ομάδας», είπε ο Δήμος Μπαλόπουλος, ο οποίος δεν βρήκε ούτε ένα καλό στοιχείο στο πιάτο.