Συγκίνησαν στο X Factor – «Έχω δεχθεί bullying λέγοντας με Κινεζάκι, Unicef…»

The X Factor

"Στο λεωφορείο μου λένε να πάω πίσω στη χώρα μου"!

Στη σκηνή του X Factor βρέθηκαν για ακόμα μια φορά οι AC, το συγκρότημα του Γιώργου Θεοφάνους. Στο εισαγωγικό τους, όμως, σημείωμα, τα δυο νεαρά παιδιά κατόρθωσαν να συγκινήσουν κριτές και τηλεθεατές με τις εξομολογήσεις για το bullying που δέχθηκαν στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τραγουδιστές γεννήθηκαν στην Ελλάδα από ξένους γονείς.

«Το τραγούδι που έχουμε επιλέξει το συνδέουμε με τα πράγματα που έχουμε βιώσει ως διαφορετικοί σε αυτή τη χώρα» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα δυο παιδιά και συνέχισαν, «εγώ επειδή είμαι σκουρόχρωμη και με σκιστά μάτια, όταν ήμουν μικρή και ήμουν διαφορετική στην τάξη, θυμάμαι να έλεγαν Κινεζάκι… Unicef…».

«Ήμασταν στην τάξη δύο άτομα από διαφορετική χώρα, έκανα περισσότερη παρέα με αυτό το άτομο και μας έκαναν bullying τα άλλα παιδάκια» σημείωσε χαρακτηριστικά η κοπέλα του συγκροτήματος για να πάρει τον λόγο το νεαρό αγόρι και να εκθέσει τη δική του ιστορία ζωής. «Μέχρι τώρα νομίζω ότι το παλεύω. Για παράδειγμα στο λεωφορείο μου λένε να πάω πίσω στη χώρα μου και η Ελλάδα είναι μόνο για τους Έλληνες. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερα τι να κάνω. Απλά έκλαιγα στο δωμάτιο μου αλλά κατάλαβα ότι δεν είμαι Έλληνας και δεν είμαι Φιλιππινέζος, είμαι άνθρωπος απλά».

«Ένιωσα χαμένη αφού ήξερα ότι είμαι γεννημένη και μεγάλωσα εδώ, ακούγοντας αυτά, δεν ήξερα που ακριβώς είμαι και που είναι το σπίτι μου» πρόσθεσε η τραγουδίστρια των AC.

Αμέσως μετά την εμφάνιση του συγκροτήματος του Γιώργου Θεοφάνους, μάλιστα, στη σκηνή του X Factor, η Δέσποινα Βανδή δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για όσα άκουσε να λένε τα δυο παιδιά. «Θέλω να σας πω ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για αυτά που άκουσα και θέλω να σταθώ στο εξής! Παιδιά σε φώναζαν Unicef. Όσον αφορά τους ενήλικες, οι οποίοι μπορεί να σου έλεγαν να πας να κάτσεις κάπου αλλού ή να γυρίσεις πίσω στη χώρα σου, για αυτούς το μόνο που μπορεί να αισθανθώ είναι πραγματικά λύπη. Γιατί ουσιαστικά δεν έφτασαν και δεν άγγιξαν βασικές αξίες της ζωής».

«Όσον αφορά τα παιδιά στεναχωριέμαι γιατί δείχνει μια προεργασία που γίνεται στο σπίτι και δεν τους έχουν εμφυσήσει πιο βασικά πράγματα. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη αξία και αυτό δεν τους έχει μεταφερθεί» πρόσθεσε η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια του X Factor.

«Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα αισθάνεστε πολύ καλύτερα, είστε εδώ στο X Factor, σας στηρίζουμε όλοι και σας αγαπάμε πάρα πολύ» κατέληξε η Δέσποινα Βανδή.