Ο Θάνος Τοκάκης «χτυπά» τον Μάρκο Σεφερλή – «Αν η αισθητική του κοινού οδεύει προς τα εκεί…»

Θάνος Τοκάκης

Όσα είπε για την πορεία του "Χαλβάη 5-0" σε σχέση με την "Ευτυχία".

Στην κάμερα των Κου Κου και την δημοσιογράφο Δήμητρα Καλφούντζου μίλησε ο ηθοποιός Θάνος Τοκάκης με αφορμή την κινηματογραφική ταινία «Ευτυχία» στην οποία κέρδισε τις εντυπώσεις με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην εντυπωσιακή πορεία του φιλμ του Μάρκου Σεφερλή καθώς και στην αισθητική του κοινού που στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο.

«Το ελληνικό σινεμά έχει ανάγκη περισσότερο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο οποίος δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές ταινίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Τοκάκης προσθέτοντας πως «με αφορμή και την ταινία του Μάρκου Σεφερλή, που πολλοί λένε γιατί πηγαίνει τόσο καλά, θα πρέπει να ακούσουμε το γεγονός πως αυτή η ταινία έκανε την πρώτη εβδομάδα 75.000 εισιτήρια. Όταν η «Ευτυχία» έκανε 40.000. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αφουγκραστούμε και ο καθένας να το ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο. Όπως θέλει αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία ο Μάρκος Σεφερλής που έχει ένα δικό του κοινό το οποίο πάντα τον ακολουθεί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ας μην το ξεχνάμε. Και στο θέατρο δεν νομίζω ότι παίρνει καλές κριτικές αλλά το κοινό τον ακολουθεί».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε κοινό που είδε την «Ευτυχία» να δει και το «Χαλβάη 5-0», ο Θάνος Τοκάκης απάντησε με ειλικρίνεια πως «φυσικά και το πιστεύω αυτό. Είναι θέμα γούστου και αισθητικής. Άμα το Χαλβάη 5-0 ξεπεράσει την Ευτυχία σημαίνει ότι η αισθητική οδεύει προς τα εκεί. Δεν λέω ότι είναι καλό ή κακό αυτό».

Επίσης, ο ηθοποιός παραδέχθηκε πως «μετά το «50-50″ δεν ήθελα να κάνω άλλη τηλεοπτική δουλειά. Πάντα σε αυτά κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Σε εκείνη τη φάση της ζωής μου κατάλαβα ότι αυτό που με γέμιζε περισσότερο ήταν το θέατρο».