Ο Τάσος Ιορδανίδης ομολογεί πως έχει χάσει «άπειρα λεφτά στο θέατρο»

Τάσος Ιορδανίδης

"Έχουν χαθεί λεφτά, έχουν βγει λεφτά, ακόμα όμως είμαστε εδώ και αντέχουμε"!

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Τάσος Ιορδανίδης στο «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» με αφορμή την επιτυχημένη παράσταση «Ο πατέρας» που συνεχίζεται στο θέατρο Αποθήκη. Ο ηθοποιός μίλησε, μέσα σε όλα, για την επιλογή να ασχοληθεί με τη θεατρική παραγωγή καθώς και τη σκέψη να ασχοληθούν τα παιδιά του με την υποκριτική.

«Η γαλλική φιλολογία ήρθε πολύ ομαλά στη ζωή μου, μιας και ήμουν σε ελληνογαλλικό σχολείο και δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο τότε για τις προσλαμβάνουσες μου. Αλλά το θέατρο ήρθε τυχαία, πολύ όμορφα και όποιος μπλέκει με το σαράκι της υποκριτικής δεν ξεφεύγει εύκολα» παραδέχθηκε ο πρωταγωνιστής.

Όσον αφορά τα χρήματα τα οποία έχει χάσει με την απόφαση του να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο επαγγελματικό δρόμο, ο Τάσος Ιορδανίδης σημείωσε με ειλικρίνεια: «Έχω χάσει άπειρα λεφτά γιατί δεν ασχολήθηκα μόνο με την υποκριτική αλλά και με την θεατρική παραγωγή. Στη θεατρική παραγωγή εμπεριέχεται τεράστιο ρίσκο. Έχουν χαθεί λεφτά, έχουν βγει λεφτά, ακόμα όμως είμαστε εδώ και αντέχουμε»!

Πως θα δεχόταν, αλήθεια, ο ηθοποιός τη διάθεση των παιδιών του να ακολουθήσουν τον ίδιο επαγγελματικό δρόμο με εκείνον; «Χαριτολογώντας, σαν πρώτη ενστικτώδη αντίδραση, θα πω πως δεν θα ήθελα. Όταν ξέρεις και βιώνεις πολύ καλά τις δυσκολίες ενός χώρου δεν θέλεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις».

«Είναι θετικό πως με τη Θάλεια είμαστε και οι δύο στο χώρο της υποκριτικής με την έννοια πως καταλαβαινόμαστε λίγο περισσότερο» σχολίασε, επίσης, ο Τάσος Ιορδανίδης για τη σύζυγο του, Θάλεια Ματίκα.