Ο Πέτρος Ίμβριος για τον ρατσισμό στα παιδικά του χρόνια – “Έξω οι ξένοι από τη Γερμανία”

Πέτρος Ίμβριος

"Μεγάλωσα σε εργατικές κατοικίες όπου ήταν πολυσυλλεκτική η εθνικότητα των παιδιών"

Ο Πέτρος Ίμβριος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα του Happy Day και τη δημοσιογράφο Ελένη Μουστάκη. Ο τραγουδιστής μίλησε τόσο για τη ζωή στη Γερμανία, όπου και βρισκόταν μέχρι τα 18 του χρόνια όσο και για τη σχέση με την πρώην σύζυγο του.

“Στη Γερμανία είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Έμεινα 18 χρόνια. Γεννήθηκα εκεί, μεγάλωσα εκεί, πήγα εκεί σχολείο και κάποια στιγμή επαναπατρίστηκα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ίμβριος. “Bullying δεν βίωσα αλλά σοκαρίστηκα βαθιά από αυτά που είδα γύρω μου όταν επέστρεψα. Πέρασα στο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και τρελάθηκα! Υπήρχαν παντού γκράφιτι στους τοίχους, κατεβασμένοι πίνακες και σκισμένα χαρτιά. Ήταν όλα ανοργάνωτα”.

Όσον αφορά στο ρατσισμό που επικρατούσε στα χρόνια που βρισκόταν στη Γερμανία, ο τραγουδιστής εξομολογήθηκε πως “υπήρχε γενικώς η νοοτροπία του “έξω οι ξένοι από τη Γερμανία” και υπάρχει ρατσισμός αρκετός. Εγώ, όμως, μεγάλωσα σε εργατικές κατοικίες όπου ήταν πολυσυλλεκτική η εθνικότητα των παιδιών που παίζαμε μαζί. Υπήρχαν παιδιά από την Τουρκία, το Κουρδιστάν, το Πακιστάν, την Ιταλία. Ήμασταν παιδιά από όλες τις χώρες”.

“Καλύτερα να έχεις ένα καλό διαζύγιο παρά ένα καλό γάμο. Αν φτάσεις τελικά εκεί. Δόξα τω Θεώ υπάρχει συνεννόηση, κατανόηση, αγάπη μεταξύ εμού και της πρώην γυναίκας μου. Βέβαια όλα είναι σε σχέση με τα παιδιά από κάτω” ανέφερε ακόμα ο Πέτρος Ίμβριος. “Υπάρχει μια γυναίκα στη ζωή μου και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχει άριστη σχέση με τα παιδιά μου. Ο γάμος συνήθως γίνεται για τη γυναίκα και τους δύο προηγούμενους γάμους μου τους έκανα για τις πρώην γυναίκες μου. Δεν αποκλείω τίποτα, ότι είναι να έρθει θα έρθει”.

“Δεν με ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα μου. Τα αφήνω όλα στην άκρη, ότι είμαι επώνυμος και είμαι ο Πέτρος που βγήκε με τις κόρες του” πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, ο Πέτρος Ίμβριος.