Ο Νίκος Αλεξίου για το “Της Ελλάδος τα παιδιά” – «Είχα ελάχιστη επαφή με τα παιδιά, με το τέλος του σίριαλ εξαφανιστήκαμε»

Νίκος Αλεξίου

«Μπορεί να έχασα δουλειές λόγω του ρόλου μου στη σειρά».

Στο “The 2night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν καλεσμένος ο Νίκος Αλεξίου. Ο γνωστός σε όλους μας “Πλαπούτας” από το «Της Ελλάδος τα παιδιά», σε μια σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη, μίλησε για την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας πως από τότε που τελείωσε, είχε ελάχιστη επαφή με τους συμπρωταγωνιστές του.

«Δεν με πειράζει που με συνοδεύει ο “Πλαπούτας”, μεγαλώνοντας όλα αυτά γίνονται λίγο ιστορία. Όταν το κάναμε πιθανόν να είχα χάσει δουλειές στο θέατρο, πιθανόν, δεν ξέρω, αυτά δεν τα μαθαίνεις ποτέ. Δεν ξέρω αν το θεωρώ δίκαιο ή άδικο, αλλά το θεωρώ μέχρι ενός σημείου μία φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Μπορεί να έχασα δουλειές, δεν ξέρω. Ανοίγει μια πόρτα και κλείνουν δέκα», είπε αρχικά ο Νίκος Αλεξίου.

Έχουν περάσει σχεδόν 26 χρόνια από τότε. Άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, ο Κώστας Ευριπιώτης και ο Δημήτρης Βενιζέλος που έγραφε το σενάριο. Με τα παιδιά είχα ελάχιστη επαφή όλα αυτά τα χρόνια. Με το τέλος του σίριαλ λίγο πολύ εξαφανιστήκαμε.

Με τον Γιάννη Μπέζο είχαμε παίξει σε κάτι επεισόδια από άλλα σίριαλ, στο θέατρο δεν έχουμε παίξει ποτέ μαζί. Τώρα συναντηθήκαμε και παίξαμε σε μια σειρά, στη “Ζωή εν τάφω” που ήταν στην ΕΡΤ. Θα ξαναέκανε το “Της Ελλάδος τα παιδιά”. Δεν είμαι από αυτούς που διαλέγουν δουλειές», είπε ο Νίκος Αλεξίου.