Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ – Για πρώτη φορά τα παρασκήνια των γυρισμάτων

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Η κομμένη σκηνή που δεν είδαμε ποτέ και η πιο δύσκολη σκηνή της σειράς, Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι η πιο δημοφιλής σειρά που έχει γυριστεί ποτέ γύρω από τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού. Για περισσότερο από 4 δεκαετίες συνεχίζει να έχει φανατικούς τηλεθεατές. Ωστόσο, τι πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις κάμερες;

Στο Πρωινό παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πλάνα από τα παρασκήνια των γυρισμάτων, ενώ ο Νίκος Παρτσώλης αποκάλυψε πολλές άγνωστες λεπτομέρειες…

Για τον ρόλο του Ιησού υπήρχαν δύο ονόματα στη σκέψη του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Αλ Πατσίνο. Απορρίφθηκαν και τα δύο, καθώς επρόκειτο για πολύ γνωστούς ηθοποιούς που δύσκολα θα τους ταύτιζε με τον Ιησού το κοινό. Για τον ίδιο λόγο δεν επιλέχθηκε και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία προοριζόταν για τον ρόλο της Μαρίας της Μαγδαληνής.

Η πραγματική εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν πολύ διαφορετική από αυτήν που είδαμε στην οθόνη. Χρησιμοποιήθηκαν πρόσθετα μαλλιά, μπλε αϊλάινερ στο πάνω μέρος του ματιού και λευκή σκιά κάτω από το μάτι. Ο Τζεφιρέλι έδωσε εντολή να μην κλείσει ποτέ τα μάτια του ο Πάουελ, σε καμία σκηνή. Στην έξι ωρών μίνι σειρά, ο Πάουελ δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του.

Ό,τι βλέπουμε στην ταινία αποτελεί σκηνικό και όχι πραγματικό τοπίο. Όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν, κατασκευάστηκαν από τους συντελεστές της σειράς και τα κοστούμια ράφτηκαν στο χέρι.

Η πιο δύσκολη σκηνή της σειράς ήταν αυτή της Σταύρωσης. Το πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί ήταν πώς δεν θα τραυματιστεί ο πρωταγωνιστής και πώς δεν θα φαίνεται δεμένος. Αυτό λύθηκε με μια ειδική κατασκευή. Για να φαίνεται εξαντλημένος, υποβλήθηκε σε μια ειδική δίαιτα 12 μέρες πριν το γύρισμα, κατά τη διάρκεια της οποίας έτρωγε μόνο τυρί.

Υπάρχει μία σκηνή που δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στην τηλεοπτική εκδοχή της σειράς, αυτή που ο Ιησούς εισέρχεται μετά την Ανάσταση στον χώρο που βρίσκονται οι μαθητές του, τους δείχνει τις πληγές από τη Σταύρωση και είναι η μοναδική σκηνή που ο πρωταγωνιστής χαμογελάει.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ προβλήθηκε και φέτος από τον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πολύ υψηλή τηλεθέαση.