Ο Γιώργος Σαμπάνης εξομολογείται – «Πέρυσι ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για μένα»

Γιώργος Σαμπάνης

"Όσο και να προσπαθούσα να το μαζέψω ήταν διπλό το κακό".

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Γιώργος Σαμπάνης μίλησε για πολλά στο Πρωινό και την Μαίρη Αρώνη. Οι δύσκολες στιγμές του στη σκηνή, τα τραγούδια του που τα έχουν απορρίψει, η συνεργασία του με τον Νίκο Οικονομόπουλο.

«Είμαι επαγγελματίας σε αυτόν τον χώρο από το 2007. Αν δεν είχα τσακωθεί ποτέ δεν θα ήμουν ανθρώπινο πλάσμα, θα ήμουν ρομπότ.

Την πρώτη μου φορά την πίστα ήταν αρχές του χειμώνα του 2009. Είχε πεθάνει ο παππούς μου και ήταν λίγο παράξενη εμπειρία. Αισθανόμουν ντροπή που έπρεπε να τραγουδήσω.

Πέρυσι ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για μένα. Ξεκίνησε η χρονιά με έναν καβγά στο μαγαζί στο οποίο εμφανιζόμουν, που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη ζωή μου αυτό, τσακώθηκαν οι θαμώνες στο μαγαζί. Λίγο μετά πέθανε η γιαγιά μου και ο θείος μου την ίδια μέρα. Στην κηδεία της γιαγιάς μου χάσαμε τον θείο μου, που ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Πήγαινα στο μαγαζί πολύ κακόκεφος. Όσο και να προσπαθούσα να το μαζέψω ήταν διπλό το κακό.

Βέβαια έχω αρνηθεί να δώσω τραγούδι σε κάποιον. Όχι επειδή δεν μου αρέσει, πολλές φορές έχω αρνηθεί ένα τραγούδι επειδή δεν έχω ένα τραγούδι. Δεν είμαι μηχανή να έχω πάντα λύση. Δεν δίνω τυχαία τα τραγούδια. Υπάρχουν πολλές φορές που απορρίπτονται τα τραγούδια μου, οπότε αυτός που φαντάστηκα… Έχουν απορριφθεί πολλές φορές. Το «Για κάποιο λόγο» που είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχω γράψει. Το διάλεξε ο Νίκος Οικονομόπουλος, το επέλεξε γνωρίζοντας ότι το κομμάτι έχει απορριφθεί. Είναι ντροπή για τον Νίκο να σου πω ποιος δεν το ήθελε», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Σαμπάνης.

Για την ξαφνική διακοπή των εμφανίσεων του Νίκου Οικονομόπουλου στο νυχτερινό κέντρο, ο Γιώργος Σαμπάνης λέει: «Οι φωνές που ακούγονται είναι δύο. Η μία, ότι εμείς οι καλλιτέχνες πρέπει να δεχόμαστε κάθε άσχημη μεταχείριση γιατί έχουμε οικογένειες στο κεφάλι μας που πρέπει να ζήσουν. Η άλλη φωνή λέει ότι δεν μπορείς να έχεις μια πανάσχημη μεταχείριση από κάποιον που έχει ένα κατάστημα. Πρέπει να σκεφτεί κι αυτός τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτόν. Ο Νίκος Οικονομόπουλος, τουλάχιστον απέναντι σε μένα, δεν είναι κακός, άκαρδος ή αλήτης. Τουναντίον. Είναι πολύ αξιοπρεπής».