Ο Δημήτρης Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας και η αποκάλυψη για τους Δύο Ξένους

Δημήτρης Αποστόλου

Ποιο ήταν το αρχικό καστ στους Δύο Ξένους;

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε Στη φωλιά των Κου Κου και τον Γιάννη Πουλόπουλο, ο Δημήτρης Αποστόλου μίλησε για όλα. Αλέξανδρος Ρήγας, Τι ψυχή θα παραδώσεις μαζί, Δύο Ξένοι…

Συναντήθηκα με τον Αλέξανδρο Ρήγα μετά από 5 χρόνια. Αφορμή ήταν το «Νυφικό Κρεβάτι», το έργο που γράψαμε για να ξορκίσουμε τον πόνο του τέλους του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή». Και ξαφνικά έπεσαν στο τραπέζι και τα δύο μαζί. Την πρώτη κίνηση για τη συνάντηση την έκανε ο Αλέξανδρος Ρήγας. Εγώ το πήρα σαν το παιδί που θέλει να γυρίσει πίσω χωρίς να ζητήσει και συγγνώμη.

Είναι ένας παράξενος γάμος αυτός, όπου το καλό είναι ότι δεν απίστησε κανείς. Απλώς κάποια στιγμή κουραστήκαμε κάθε μέρα να βλέπουμε τις ίδιες φάτσες και είπαμε να το αλλάξουμε λίγο. Πήγαμε μια εκδρομή και τώρα κάνουμε καινούριο σπίτι.

Τα εξώδικα γράφτηκαν στην ιστορία και η ιστορία δεν ξεγράφει. Έχουμε πολλά που μας ενώνουν και ένα πράγμα είναι να κλείσουμε τους κύκλους και ας είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουμε μαζί και ο κύκλος είναι το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», ανέφερε ο Δημήτρης Αποστόλου.

«Για τους «Δύο ξένους» το πρώτο καστ ήταν Γρηγόρης Βαλτινός – Ελένη Κούρκουλα και είχε ακουστεί το όνομα της Νόνικας Γαληνέα για τον ρόλο της Ντίνας Κώνστα.

Η λιγότερο καλά πληρωμένη δουλειά ήταν οι Δύο Ξένοι. Αν κάνω μια αντιστοιχία, στο Κόκκινο Δωμάτιο βγάζαμε 5,000 το επεισόδιο και στους Δύο Ξένους βγάζαμε την πρώτη χρονιά 750 και τη δεύτερη χρονιά 1,200 το επεισόδιο», αποκάλυψε ο Δημήτρης Αποστόλου.