Ο Χρήστος Λούλης ξεσπά για την επόμενη μέρα – «Πρέπει να μην μείνουμε στο δρόμο»

Χρήστος Λούλης

"Πάντα ο κλάδος μου ήταν λιγάκι παραμελημένος και έχει ένα παράπονο. Πάντα νιώθουμε πως είμαστε λίγο στην απ' έξω..."

Ο Χρήστος Λούλης βρέθηκε καλεσμένος, το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραία φαινόμενα» με παρουσιαστές την Μάιρα Μπάρμπα και τον Γιώργο Ευγενίδη. Ο δημοφιλής ηθοποιός εξέφρασε τους προσωπικούς του φόβους για την επόμενη μέρα του κορονοϊού και το τι θα αφήσει στον καλλιτεχνικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Λούλης σημείωσε με έμφαση πως «είμαστε ένας κλάδος που ψάχνουμε για δουλειά τρεις φορές τον χρόνο. Δεν έχουμε ατζέντηδες, δεν έχουμε δικηγόρους. Εμείς γνωριζόμαστε. Μιλάμε με κάποιον. «Θες να παίξεις εκεί; Ωραία, το κλείνουμε». Συμφωνούμε και δίνουμε το χέρι. Έτσι γίνονται αυτά. Εγώ, όμως, δεν μπορώ να αποδείξω πως έχω δώσει το χέρι. Αυτό είναι το θέμα. Αλλά και χέρι να είχα δώσει ή να είχα υπογράψει με έναν ιδιώτη, δεν θα μπορούσε να με πληρώσει όταν του λες, σαν κράτος, ότι δεν γίνεται τίποτα».

«Άρα πρέπει οι άνθρωποι που είμαστε στον χώρο, όχι μόνο οι ηθοποιοί, όλες οι ειδικότητες που είναι στον χώρο του πολιτισμού και των Τεχνών, με έναν τρόπο να μην μείνουμε στο δρόμο» συμπλήρωσε ο Χρήστος Λούλης στο στούντιο της ενημερωτικής εκπομπής.

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο Χρήστος Λούλης προσπάθησε να βάλει σε μια δίκαιη ζυγαριά όλες τις αναταράξεις που έφερε και θα φέρει η κρίση του κορονοϊού. «Είναι δύσκολο και για εμάς που αναγκαζόμαστε να συμμορφωθούμε και για την κυβέρνηση είναι δύσκολο να τα συνταιριάξει όλα αυτά και να σχεδιάσει. Αλλά πρέπει να αποκτούμε συνέχεια μια κουλτούρα επικοινωνίας, ο ένας να ακούει τον άλλον και να μην υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι είμαστε πολιτισμός. Επειδή πάντα, ξέρετε, ο κλάδος μου ήταν λιγάκι παραμελημένος και έχει πάντα ένα παράπονο. Πάντα νιώθουμε πως είμαστε λίγο στην απ’ έξω και τώρα με όλα αυτά μέτρα, μην έχοντας τον Πρωθυπουργό να λέει «οι άνθρωποι αυτοί» και μην αναφέροντας καθόλου τον κλάδο, νιώσαμε λιγάκι παράπονο».

Σε κάθε περίπτωση, θολή και δύσκολη μοιάζει η επόμενη μέρα στην Τέχνη…