«Μαζί σου» – Οι επιπτώσεις της κρίσης μετά την πανδημία και στην τηλεόραση

Μαζί σου

Πως θα διαμορφώσουν τα κανάλια το πρόγραμμα τους

Κρίση ήταν και πέρασε… Ή μήπως όχι για τον χώρο της τηλεόρασης; Ποιες θα είναι οι συνέπειες του κορονοϊού στο τηλεοπτικό τοπίο τη νέα σεζόν; Πως θα διαμορφώσουν τα κανάλια το πρόγραμμα τους και πως θα μοιραστεί η διαφημιστική πίτα;

Στο «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησαν το μεσημέρι της Κυριακής γνωστοί τηλεκριτικοί, διαφημιστές και άνθρωποι της τηλεόρασης επιχειρώντας να λύσουν τον δύσκολο γρίφο για την επόμενη μέρα.

«Θα υπάρχει μια τεράστια αλλαγή και νομίζω πως βλέποντας και κάνοντας θα πορευτούν οι άνθρωποι της τηλεόρασης. Ακόμα δεν είναι ο καιρός να ληφθούν μακροχρόνιες σχέσεις και μακροχρόνιες καταστάσεις για το πως και τι θα γίνει» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ντέπυ Γκολεμά.

«Αλλάζουν πολλά πράγματα. Χάνεται η ανεμελιά της τηλεόρασης, διότι όλα τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ πιο δύσκολα, πιο πολύπλοκα. Υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν αποστάσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν και σε όλες τις περιπτώσεις» αναφέρει, με τη σειρά της, η Τίνα Μεσαροπούλου ενώ ο Γρηγόρης Μελάς χαρακτήρισε «θολό τοπίο» αυτό που έρχεται στην τηλεόραση.

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος του newsit πρόσθεσε πως «τα κανάλια προσπαθούν να βρουν προγράμματα και τρόπους στον ψυχαγωγικό τομέα που να μπορούν να τα έχουν στο πρόγραμμα και να μη διαταραχθεί η προβολή τους ακόμα και αν υπάρξουν νέες εξελίξεις από τον κορονοϊό.

«Οι ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές αυτή τη στιγμή ίσως να φαίνεται πως είναι η πιο εφικτή λύση για ένα κανάλι έτσι ώστε να μην ανοιχτεί πάρα πολύ οικονομικά» τόνισε ο δημοσιογράφος του Zappit, Γιώργος Σκρομπόλας ενώ για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη σημείωσε στο «Μαζί σου» πως αυτή τη στιγμή που η Ελένη έπρεπε να επαναδιαπραγματευτεί ή να διαπραγματευτεί σε άλλο σταθμό το συμβόλαιο της, το υψηλά αμειβόμενο κασέ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει. Δεν θα μπορούσε να μπει εύκολα μια τέτοια υπογραφή από κάποιον ιδιοκτήτη καναλιού, ειδικά αυτή την περίοδο που ο κορονοϊός έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στην τηλεόραση».

Μένει να δούμε πως θα κινηθούν, λοιπόν, οι σταθμοί…