Η Βίκυ Χατζηβασιλείου προτείνει tips προστασίας από τον κορονοϊό

Βίκυ Χατζηβασιλείου

"Έχει γίνει η κατάσταση επιδημική και πάει να γίνει πανδημική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάσει τρέλα"

Σε έναν διαφορετικό ρόλο είδαμε την Βίκυ Χατζηβασιλείου μέσα από το προσωπικό της κανάλι στο Youtube, Vicky’ s Vita. Συγκεκριμένα, η λαμπερή παρουσιάστρια θέλησε να μοιραστεί με το κοινό τρόπους προστασίας από τον κορονοϊό ο οποίος έχει έρθει στη χώρα μας και μετράει, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, 7 κρούσματα.

«Προσπαθούν όλοι να βρουν μάσκες ιατρικές, μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό. Έχει γίνει η κατάσταση επιδημική και πάει να γίνει πανδημική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάσει τρέλα» σημείωσε, αρχικά, η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο νέο της επεισόδιο.

Όσον αφορά στον τρόπο που μπορούμε, δίχως πανικό, να προστατευτούμε κατά την παρουσιάστρια του Πάμε Πακέτο είναι «πρωτίστως να μείνουμε ψύχραιμοι. Δεύτερον, να πλένουμε πάρα πολύ καλά τα χέρια μας μιας και ο ιός μεταδίδεται με τον βήχα του διπλανού, το φτέρνισμα του παραδιπλανού και την επαφή με έναν πολύ κοντινό μας άνθρωπο. Αν θέλετε να φορέσετε την μάσκα, φορέστε την αλλά σωστά! Μιας χρήσεως είναι και δη κινέζικες! Μετά την χρήση, την πετάμε την μάσκα. Ξέρω πως δεν υπάρχουν πια στην αγορά. Προσπάθησα και γω να βρω σε φαρμακείο ώστε να σας δείξω πως να την φοράμε σωστά αλλά δεν βρήκα».

«Κάποιοι έχουν ξαμολυθεί και αδειάζουν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ παίρνοντας τρόφιμα. το θεωρώ υπερβολικό γιατί και να νοσήσεις, δεν σημαίνει ότι θα πάθεις κάτι απαραίτητα. Το 2% μόνο, ευτυχώς, έχει θνησιμότητα σε περίπτωση που προσβληθεί από τον ιό. Και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες; Οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, άνθρωποι που είναι σε καταστολή ή κάνουν χημειοθεραπεία, άνθρωποι που έχουν οξεία αναπνευστικά προβλήματα και άνθρωποι που έχουν καρδιοπάθειες. Αυτές είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να το ξεπεράσουμε, μια γρίπη είναι. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Μια γρίπη που θέλει μια προφύλαξη, πάρτε τις βιταμινούλες σας, φάτε σωστά και αποφεύγετε να βρίσκεστε σε πολυσύχναστους χώρους» πρόσθεσε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ένα άκρως συμβουλευτικό και επίκαιρο βίντεο από την Βίκυ Χατζηβασιλείου…