Η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποκαλύπτει για το τηλεφώνημα από τον Alpha

Βίκυ Χατζηβασιλείου

"Ήμασταν με τα μαγιό, μέσα στα χώματα και σταμάτησε ο άνθρωπος το αυτοκίνητο στην άκρη για να μπορέσω να μιλήσω".

Λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς, η Βίκυ Χατζηβασιλείου κάθισε στον καναπέ του Dot και μίλησε για το ξαφνικό τέλος του Πάμε Πακέτο από τον Alpha, στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Εγώ δεν θα έπαιρνα την απόφαση να το σταματήσω γιατί ο κόσμος το αγαπούσε πάρα πολύ. Αλλά πραγματικά μπορεί να έχει κάνει και τον κύκλο του κι εγώ δεν θα το αποφάσιζα να τον κλείσω τον κύκλο. Ήρθε το σύμπαν με έναν τρόπο νομοτελειακό και μου επέβαλλε μια κατάσταση, η οποία ήρθε για καλό, για την εξέλιξη.

Το καλοκαίρι, όταν τελείωσε η σεζόν, δεν είχα καμία ένδειξη ότι θα σταματήσει η εκπομπή. Αντιθέτως, με κάλεσε η διευθύντρια προγράμματος, με ρώτησε αν είμαι ευχαριστημένη με την ομάδα που έχω. Το κάθε κανάλι δικαιούται να κάνει ό,τι θέλει με τους ανθρώπους του, με το πρόγραμμά του, με τα συμβόλαιά τους. Τελικά, είμαστε αναλώσιμα όντα, αυτό δεν είναι μια καινούρια θεωρία που δεν ήξερα.

Στο κανάλι γινόντουσαν παραγωγές που κόστιζαν τα υπερδιπλάσια λεφτά από τη δική μου παραγωγή. Δεν μου έγινε ποτέ τέτοια κουβέντα. Γύρω στις 10 Αυγούστου με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν θα συνεχίσουμε. Εκείνη την ώρα γυρίζαμε από ένα τουρνουά που είχαμε, ήταν δίπλα μου ένας συμπαίκτης μου και άκουσε όλη αυτή τη στιχομυθία και μου λέει: «Εντάξει, δεν γίνεται αυτό! Σε πήραν τηλέφωνο να στο πουν; Δεν θα έπρεπε αυτή η συζήτηση να γίνει σε ένα γραφείο»; Ήμασταν με τα μαγιό, μέσα στα χώματα και σταμάτησε ο άνθρωπος το αυτοκίνητο στην άκρη για να μπορέσω να μιλήσω.

Μου πρότειναν τηλεπαιχνίδι. Εμένα δεν μου ταιριάζει. Έχω κι εγώ το δικαίωμα να επιλέγω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνέχεια στην ταυτότητα που έχω δημιουργήσει με το να κάνω τηλεπαιχνίδι», σημείωσε η Βίκυ Χατζηβασιλείου και συνέχισε:

«Σαφέστατα και έχω την αγωνία της επόμενης μέρας, δεν έχω κάποιον να με ταΐζει και να με φροντίζει. Βιοπορίζομαι μόνη μου. Είναι θέμα βιοπορισμού, δεν έχω σταματήσει να δουλεύω από τα 19 μου.

Πρώτα το είπα στην αρχισυντάκτριά μου, πήρα την ομάδα. Αυτά τα παιδιά είχαν την αγωνία τους. Ήταν ένα τέλος εποχής. Αποφάσισαν οι άνθρωποι να αλλάξουν τα πράγματα, δεν ξέρω για ποιους λόγους, ποτέ δεν μου το εξήγησαν. Υποθέτω για οικονομικούς λόγους.

Το τηλέφωνό μου είχε χτυπήσει τον Ιούλιο. Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με μεγάλο κανάλι, όμως, για λόγους συγκυριακούς δεν ευοδώθηκε. Εγώ ήμουν ακόμα στον Alpha, δεν μπορούσα να υπογράψω ακόμα. Αν δεν ήμουν στον Alpha θα έφευγα.

Υπήρξαν τηλέφωνα συμπαράστασης αρκετών συναδέλφων, αλλά όχι μέσα από τον Alpha. Αρκετών εκτός».

«Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο που με πήρε τηλέφωνο», τόνισε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.