Η Λένα Μαντά εξομολογείται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν αρρώστησε ο σύζυγός της

Λένα Μαντά

«Για μένα ήρθε η συντέλεια του κόσμου όταν αρρώστησε».

Τη Λένα Μαντά φιλοξένησε η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή “Μαζί σου σαββατοκύριακο”. Η γνωστή συγγραφέας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις δύσκολες στιγμές που έζησε, όταν αρρώστησε ο σύζυγός της.

«Τώρα είναι μια χαρά ο σύζυγός μου, δόξα τω θεώ. Για μένα ήρθε η συντέλεια του κόσμου όταν αρρώστησε. Όταν ακούς για μια βαριά πάθηση, λίγο αρχίζεις και στο πίσω μέρος του μυαλού σου δίνεις τον αγώνα σου, αλλά και λίγο προετοιμάζεσαι, ότι μπορεί και να μην…

Στις έξι το απόγευμα συζητούσαμε για να κάνουμε κάτι αλλαγές στο σπίτι και ξαφνικά στις 11 το βράδυ βγήκε ο γιατρός για να μου πει ότι “μπαίνει χειρουργείο, είναι διαχωριστικό ανεύρυσμα, το καλό σενάριο θα είναι να πεθάνει”. Και του λέω “το κακό ποιο είναι;” και μου λέει “να πάθει εγκεφαλικό, να μείνει ανάπηρος. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε”.

Υπήρχε μια παρενέργεια, την οποία την έχουμε ακόμα. Οι πνεύμονες άργησαν να λειτουργήσουν και συνεχίζουν να έχουν κάποια μικρά προβληματάκια. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο αισθάνεσαι εκείνη την ώρα, έχει φύγει το έδαφος, έχει φύγει το ταβάνι, έχουν φύγει οι τοίχοι και λες “μου κάνετε πλάκα; Πριν 3-4 ώρες ο άνθρωπος ήταν μια χαρά, τι μου λέτε τώρα;”.

Περάσαμε 2,5 εξαιρετικά δύσκολους μήνες, η αποθεραπεία του ήταν πάρα πολύ δύσκολη, κυρίως σε ότι είχε να κάνει με το μυαλό, που πειράχτηκε λίγο στην επέμβαση. Από εκεί και μετά, όμως, είμαστε καλά», είπε η Λένα Μαντά.