Η Ελένη Μενεγάκη τα είπε όλα – «Θέλω να έρθετε για λίγο στη θέση μου»

Ελένη Μενεγάκη

"Δεν θέλω ούτε εγώ να σας βαραίνω, ούτε εσείς να με βλέπετε κάπως".

Σε εποχή κορονοϊού, είναι από τις λίγες ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές που παραμένουν στον αέρα της ελληνικής τηλεόρασης. Το μεσημέρι της Τρίτης, η Ελένη Μενεγάκη θέλησε να πει κάποια πράγματα στο κοινό και να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Ντυμένη στα γαλάζια και με λευκά γάντια στο χέρι της η παρουσιάστρια δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είπα θα το ξεκινήσω όπως με θυμάστε, με το λαμπρό μου χαμόγελο, με τα μάτια μου ζωντανά και πιο ζωηρά. Θέλω κι εγώ να σας ανοίξω την καρδιά μου, θέλω να έρθετε λίγο στη θέση μου. Μπορεί να είμαι 30 χρόνια σχεδόν κάθε μέρα στην τηλεόραση, αλλά ήμουν για άλλους λόγους. Κάνω άλλο πρόγραμμα κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Εγώ θέλω όταν σας μιλάω και να σας μεταδίδω ευχαρίστηση, χαρά, ζωηράδα. Έχω μια δυσκολία σε ψυχολογικό τομέα…

Κι εμείς που πηγαίνουμε κι ερχόμαστε στη δουλειά μας μη φανταστείτε ότι μέσα μας δεν έχουμε φόβο. Νομίζεται ότι έτσι εύκολα παίρνει ο καθένας το καπελάκι του και φεύγει; Τόσο εύκολα είναι τα πράγματα νομίζετε; Έχεις και λίγο μέσα σου συνείδηση. Κοιτάς δίπλα σου και λες τι γίνεται; Από εκεί έφυγαν, οι άλλοι είναι άρρωστοι, παρουσιάστηκαν κρούσματα… Τι να πούμε κι εμείς χωρίς να έχουμε κρούσματα, πάμε κι εμείς; Λέτε εμείς να μη θέλουμε να κάτσουμε στο σπίτι μας; Παρακολουθούμε και το πάμε κι εμείς μέρα μέρα.

Εγώ είχα την ανάγκη να σας τα πω αυτά γιατί με βλέπατε χθες, με βλέπετε σήμερα, μπορεί να με δείτε και αύριο… Ο καθένας τσεκάρει τον εαυτό του και βλέπει. Είμαστε καλά; Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι προς το παρόν».

Η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη της Φαίης Σκορδά για τον κορονοϊό και μεταξύ άλλων της ευχήθηκε: «Φαίη μου περαστικά και σου στέλνουμε την αγάπη μας όλοι».

«Είχα πολύ ανάγκη να σας τα πω αυτά γιατί ξέρω έχετε απορίες που μας βλέπετε κι εμείς έχουμε απορίες αλλά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν θέλω ούτε εγώ να σας βαραίνω, ούτε εσείς να με βλέπετε κάπως. θα χαμογελάω και θα σας λέω, είμαι εδώ, όσο θα είμαστε εδώ με πολλή αγάπη για όλους σας, με πολλή ενέργεια», κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη.