Για ποιους λόγους η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποφεύγει τις συνεντεύξεις;

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

"Δεν θέλω να είμαι σε ένα σενάριο το οποίο δεν έχει να μου πει τίποτα και, κατά την άποψη μου, δεν έχει να πει τίποτα και στον κόσμο..."

Σε μια από τις ελάχιστες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μίλησε στο «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα». Η εκλεκτή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο Αρτ στη σχέση της με τον χρόνο, την επιτυχία του φιλμ «Ευτυχία» αλλά και την τηλεοπτική της απουσία.

«Ξέραμε ότι κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά και θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα το αντιληφθεί αυτό ο κόσμος και θα περάσει η ταινία, αλλά σίγουρα η εποχή δεν επιτρέπει τέτοια νούμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για την επιτυχία της ελληνικής ταινίας «Ευτυχία». «Είπα το ναι σε αυτή την ταινία γιατί θα ήμουν ανόητη να έλεγα όχι, είναι προφανές» πρόσθεσε με χαμόγελο.

Όσον αφορά στην τηλεοπτική της απουσία, η ηθοποιός δήλωσε πως «έκανα πολύ καλή τηλεόραση τα χρόνια που είχε ξεκινήσει η ιδιωτική τηλεόραση και υπήρχαν μεγάλοι δημιουργοί και σκηνοθέτες, όπως ο Κώστας Κουτσομύτης. Δεν θέλω να είμαι σε ένα σενάριο το οποίο δεν έχει να μου πει τίποτα και, κατά την άποψη μου, δεν έχει να πει τίποτα και στον κόσμο. Δεν βλέπω τίποτα στην τηλεόραση, προτιμώ να δω μια καλή ταινία. Δεν σνομπάρω την τηλεόραση, για όνομα του Θεού, την αγαπώ πολύ και βλέπω ειδικά ξένες σειρές που είναι συγκλονιστικές και γίνονται με συνθήκες παραγωγής εφάμιλλες και πολλές φορές ανώτερες των κινηματογραφικών ταινιών. Τέτοιου τύπου, όμως, σειρές στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν. Μακάρι να γινόντουσαν».

Ποιοι είναι, επίσης, οι λόγοι που κρατούν την ηθοποιό μακριά από τηλεοπτικές συνεντεύξεις και εμφανίσεις σε εκπομπές; «Γενικά είμαι πολύ ντροπαλός άνθρωπος και δεν μου αρέσει να βγαίνω και να εκτίθεμαι στα μέσα. Μόνο με τους φίλους μου νιώθω πιο άνετα».

Για τη σχέση με τον χρόνο, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αναρωτήθηκε με ειλικρίνεια «και ποιον δεν αγχώνει ο χρόνος; Αλλά να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας και να μεγαλώνουμε ωραία. Ο χρόνος μου έχει πάρει αγαπημένους ανθρώπους, με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω τη ματαιότητα μου αλλά το θέμα είναι να μην τον αφήνεις να σε παίρνει από κάτω. Να βρίσκεις πάντα λόγους για να συνεχίζεις και να ζεις».

Τέλος, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρόδωσε πως δεν ασχολείται καθόλου με τα social media αφενός λόγω έλειψης χρόνου και αφετέρου λόγω της εσωστρέφειας της.