Αποχώρησε από το MasterChef ο Ηλίας Ηλιόπουλος

MasterChef

Ο Γιώργος Λασκαρίδης και η Μαριάννα Πουλμεντή παρέμειναν στον διαγωνισμό.

Κάθε δοκιμασία αποχώρησης στο MasterChef για κάποιους μάγειρες φαντάζει σαν μια επικείμενη απώλεια. Στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης της φετινής χρονιάς βρέθηκαν από την αρχή κιόλας του διαγωνισμού να αγωνίζονται για την παραμονή τους στο παιχνίδι πολύ καλοί μάγειρες.

Το πλεονέκτημα που δόθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι βλέπουν ξεκάθαρα ότι η παραμικρή αστοχία μπορεί να κλονίσει πολλές ισορροπίες αφού το επίπεδο του διαγωνισμού με τα πιάτα, που παρουσίασαν οι ίδιοι, ανέβασε τον πήχη αρκετά ψηλά.

Άγριο ξέσπασμα της Μαριάννας κατά του Σταύρου – «Είναι κομπλεξικός και κότα»

Η αλαζονεία πρέπει να αντικατασταθεί με ταπεινότητα και η έπαρση με δοκιμασία απόδειξης πραγματικών ικανοτήτων. Σε αυτό το σημείο αποδεικνύεται τελικά πως όποιος έρχεται με μεγάλη φόρα  στο παιχνίδι, θα πρέπει να αποδείξει με μεγάλη λεπτότητα και σεβασμό απέναντι στην κουζίνα και τους κριτές ότι αξίζει πραγματικά να έχει μια θέση.

Χαμός με την Κατερίνα Λένη – «Οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι πανηλίθιοι»

Η αγωνία ακόμα και για τους ικανούς χτύπησε κόκκινο και ο πιο ήρεμος εξώστης, που έχει υπάρξει ποτέ στο διαγωνισμό, επενέβη ελάχιστα αφού ακόμα και εκείνοι, που πίστευαν ότι το έχουν, τελικά ίσως έπρεπε να αναθεωρήσουν και να ρίξουν τους τόνους. Άλλωστε ικανότατοι ερασιτέχνες έβαλαν τα γυαλιά σε κάποιους στο Τεστ Δημιουργικότητας. Στον αντίποδα αυτού, κάποιοι πίστευαν ότι η τύχη του πρωτάρη δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι που πάλεψαν για την παραμονή τους ήταν οι Ηλίας Ηλιόπουλος, Μαριάννα Πουλμεντή και Γιώργος Λασκαρίδης. Το πιάτο που έπρεπε να αντιγράψουν πιστά ήταν μια τάρτα κολοκύθι με λουκάνικο, πράσο, μανούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, σκόρδο και λευκό κρασί.

Οι τρεις κριτές, αφού δοκίμασαν τα πιάτα, αποφάσισαν πως πρέπει να αποχωρήσει από το MasterChef ο Ηλίας Ηλιόπουλος.