Victor Vernicos: Το πρώτο σχόλιο μετά την ανακοίνωση για τη Eurovision

Victor Vernicos

Ο 16χρονος Victor Vernicos θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό με το κομμάτι "What they say".

O Victor Vernicos Jorgensen θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φετινή Eurovision.

Ο μόλις 16 ετών μουσικός, που μάλιστα υπέγραψε και συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Panik Records, ανακοινώθηκε χθες βράδυ από την ΕΡΤ πως θα είναι αυτός που θα πετάξει με τα ελληνικά χρώματα στο Λίβερπουλ τον ερχόμενο Μάιο.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά την ανακοίνωση των 7 φιναλίστ καλλιτεχνών από τις συνολικές προτάσεις που κατατέθηκαν, τρεις ήταν εκείνοι που προκρίθηκαν για την οριστική επιλογή: Victor Vernicos, Melissa Mantzoukis και το δίδυμο Αντωνία Καούρη – Μαρία Μαραγκού. Μάλιστα, είχαν διαρρεύσει και αποσπάσματα από τα τρία υποψήφια κομμάτια, εγείροντας ερωτηματικά σχετικά με τον ενδεχόμενο αποκλεισμό τους.

Ωστόσο, η ΕΡΤ προχώρησε απροειδοποίητα στην ανακοίνωση του Victor Vernicos ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision του 2023 μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το βράδυ της Δευτέρας.

«Ήξερα ότι πήγαινε πολύ καλά η συμμετοχή. Έγραψα εγώ το κομμάτι, έκανα και την παραγωγή. Είναι μία συναισθηματική αλλά παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα, ένας ύμνος για τις εσωτερικές σκέψεις του άγχους. Είμαι εγώ, είναι για την πρώτη φορά που ένιωσα πολύ έντονα άγχος. Το έγραψα τον Απρίλιο του 2021» δήλωσε στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά ο Victor Vernicos, δηλώνοντας μεγάλος φαν του Διαγωνισμού.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο 16χρονος Victor Vernicos έκανε το πρώτο του σχόλιο, μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από την ΕΡΤ. Ο νεαρός τραγουδιστής ανέβασε ένα story στο Instagram, γράφοντας στα αγγλικά: «Έχω επιλεχθεί επισήμως για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision του 2023. Ανυπομονώ να κάνω τους πάντες περήφανους, να εμπνεύσω και να μοιράσω όση περισσότερη αγάπη και μουσική μέσα από αυτή τη διαδικασία. Πάμε!».

Victor Vernicos

Σημειώνεται ότι ο Victor Vernicos είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό.