Βασίλης Κούκουρας: «Η συνεχόμενη επανάληψη σε περιθωριοποιεί, σε αποκλείει από πράγματα»

Βασίλης Κούκουρας

"Έχουν μείνει σε μια συνήθεια ότι "α, αυτός που έπαιζε εκεί" αλλά δεν είναι έτσι" εξηγεί ο Βασίλης Κούκουρας.

Μια εφ’ όλης συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Κούκουρας, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ με αφορμή την παράσταση που συμμετέχει στο θέατρο Παλλάς. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του «Κωνσταντίνου και Ελένης» αλλά και τον περιορισμό που του έφερε αυτή καλλιτεχνικά.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κούκουρας εξομολογήθηκε πως «όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι διττό το να βρίσκομαι καθημερινά στην τηλεόραση. Τα καλά είναι πως είμαι στην επικαιρότητα, με βλέπει ο κόσμος, χαίρεται, το εισπράττω λες και δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα και αυτό είναι συγκλονιστικό. Από τα καλύτερα κομπλιμέντα, που έχω ακούσει, είναι πως «αν γινόταν τώρα το Κωνσταντίνου και Ελένης, είσαι ο μόνος που συνάδει με τον χρόνο που το είχαμε δει». Δηλαδή με την έννοια πως αν έβγαιναν τώρα καινούργια επεισόδια, δεν θα καταλαβαίναμε πως έχει περάσει τόσος χρόνος».

«Τα λιγότερο καλά είναι ότι σε περιθωριοποιεί και σε αποκλείει από κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις. Γιατί έχουν μείνει σε μια συνήθεια ότι «α, αυτός που έπαιζε εκεί». Δεν είναι όμως έτσι. Είναι δηλαδή εμπόδιο για καινούργια πράγματα που μπορώ να κάνω και τα κάνω στο θέατρο, ευτυχώς».

«Μπορεί να είναι και μια φθορά η συνεχόμενη επανάληψη γιατί αυτός που οργανώνει κάποια πράγματα και το έχει συνέχεια σε μία συνεχόμενη αναφορά, σου λέει «α, εντάξει αυτός είναι οπότε θα τον πάρουμε να κάνει έναν άλλον;». Το «άλλος» όμως είναι αυτό που διαφέρει και αυτό που ίσως τρομάζει, το πέρασα αυτό» συμπλήρωσε, επίσης, ο Βασίλης Κούκουρας στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.