Βασίλης Κικίλιας: «Η Τζένη ήθελε παιδί εξ αρχής, γνωρίζαμε ότι μπορεί και να μην το πετύχουμε»

Βασίλης Κικίλιας

"Ήθελα να παντρευτώ για να βρω το άλλο μου μισό. Άργησε να συμβεί, οι γονείς μου με ρωτούσαν πότε θα παντρευτώ" παραδέχεται ο Βασίλης Κικίλιας.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας στο Happy Day.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν Υπουργός Τουρισμού μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον γάμο, τη θητεία του ως Υπουργός Υγείας τη σκληρή περίοδο της πανδημίας και φυσικά τη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ.

«Επειδή είχα πολλή ενέργεια ως παιδί, οι γονείς μου είπαν ότι κάπου πρέπει να με πάνε για να διοχετεύσω όλη αυτή την ενέργεια. Έτσι κατέληξα στο μπάσκετ. Θυμάμαι ότι κοίταζα από το παράθυρο μη βρέξει ως το απόγευμα που είχαμε προπόνηση» ανέφερε για το ξεκίνημά του στον αθλητισμό ο Βασίλης Κικίλιας.

«Τα χρόνια μετά το ’87 με Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδούλου όλα τα παιδάκια ονειρευόμασταν ότι μπορούμε να γίνουμε όπως οι ήρωές μας. Το μπάσκετ με προσγείωσε πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα, υπήρχαν παιδιά με περισσότερο ταλέντο από μένα» εξομολογείται στη συνέχεια.

«Είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο να είσαι νέος και να βλέπεις ότι η καριέρα σου τελειώνει. Έγινε όμως. Έγινα ορθοπεδικός, σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα. Όπως και στην πολιτική και στο μπάσκετ, έτσι κι εκεί υπήρξαν πολλοί που με βοήθησαν και κάποιοι που θεώρησαν ότι δεν έχω θέση εκεί» παραδέχεται ο Βασίλης Κικίλιας.

Τι λέει για την ενασχόλησή του με την πολιτική;

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμπιστεύτηκε δύο φορές. Υπήρξαν πολλές στιγμές δυσκολιών και κρίσεων την περίοδο της πανδημίας. Ίσως στο μέλλον γράψω ένα βιβλίο για όλη αυτή την ιστορία. Ειδικά στην αρχή πηγαίναμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε» δηλώνει ο πρώην Υπουργός Υγείας.

Τέλος, η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και στη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού.

«Ήθελα να παντρευτώ για να βρω το άλλο μου μισό. Άργησε να συμβεί, οι γονείς μου με ρωτούσαν πότε θα παντρευτώ. Έτσι γνώρισα τη Τζένη, είχαμε απίστευτη χημεία από την αρχή» εξομολογείται ο Υπουργός Τουρισμού.

«Όταν γνώρισα τη Τζένη δε σκεφτόμουν αν θα αποκτήσουμε παιδί. Το θέλαμε βέβαια από την αρχή αλλά ήξερα ότι πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού. Γνωρίζαμε ότι μπορεί και να μην προκύψει αλλά η Τζένη το ήθελε από την αρχή. Το παιδί είναι ευλογία για εμάς» παραδέχεται ο Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι ελπιδοφόρο που αυξάνεται η ηλικία τεκνοποίησης. Αυτό βέβαια συνοδεύεται από κινδύνους που κι εμείς αντιμετωπίσαμε» τονίζει ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.