Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ζούσαμε με την αγωνία ότι θα δείρει ο κόσμος τον Γιώργο Παπαγεωργίου»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

«Κάποια στιγμή μπορεί να έφαγε και καμία», είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί μίλησαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για τα ευτράπελα σε θεατρικές παραστάσεις που βίωσαν κατά καιρούς αλλά και για τις αντιδράσεις των θεατών. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μάλιστα, αποκάλυψε πώς οι θεατές μια παράστασης παραλίγο να δείρουν τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

«Είχαμε κάνει τη Λυσιστράτη στο εθνικό θέατρο και η παράσταση ξεκινούσε με δυο ηθοποιούς που υποδύονταν ένα ζευγάρι που είχε έρθει για να δει την παράσταση. Ξαφνικά το ζευγάρι άρχισε να τσακώνεται μπροστά στους θεατές και να βρίζει ο ένας τον άλλον. Ήταν μία δύσκολη στιγμή, γιατί πολλοί θεατές σηκώνονταν για να δείρουν τον άντρα από το ζευγάρι. Αυτός ο άντρας ήταν ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η κοπέλα του ήταν η Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Ζούσαμε με την αγωνία ότι θα δείρουν τον Γ. Παπαγεωργίου στην παράσταση, κάποια στιγμή μπορεί να έφαγε και καμία», είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η Βίκυ Σταυροπούλου είπε: «Σε μία σκηνή, φορούσα γαλάζιες γόβες και όπως περπατούσα τις τίναζα με ύφος πολύ θηλυκό. Τη στιγμή που τίναξα τη γόβα, εκείνη έφυγε και χτύπησε στο κεφάλι μία κυρία που καθόταν στην πρώτη σειρά. Ντράπηκα πάρα πολύ άλλα ευτυχώς η γυναίκα δεν χτύπησε. γέλασε και γελάσαμε και εμείς».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ανέφερε από την πλευρά του: «Όταν έπαιζα τον Caveman που ήταν μία διαδραστική παράσταση, έκανα ερωταπαντήσεις στο κοινό. Κάποια στιγμή ρώτησα έναν κύριο που καθόταν στην μπροστινή σειρά τι ήταν για εκείνον η γυναίκα. Εκείνος μου απάντησε ότι “η γυναίκα είναι για έμενα πετάμενη κάλτσα”. Ήταν δύσκολο να αντιστρέψεις αυτό που είπε σε ένα μεγάλο θέατρο. Είπα από μέσα μου “Παναγία μου τι είπε ο άνθρωπος” και απόρησα πως ήρθε να δει την παράσταση. Αντέστρεψα αυτό που είπε λέγοντας του ότι αυτή η πετάμενη κάλτσα δεν είναι η γυναίκα του, άλλα η δίκια του που έχει ξεχάσει χρονιά στο πάτωμα. Ξεσηκώθηκε όλη η αίθουσα και όταν ξεσηκώθηκαν και όλες οι γυναίκες είπα “ευχαριστώ, ψηφίστε με. Κατεβαίνω στις εκλογές”».

Ο Τάσος Ιορδανίδης αποκάλυψε: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ήμερα που γεννήθηκε η κόρη μου. Παίζαμε το έργο «Έγκλημα και τιμωρία» και μόλις έφυγα από το μαιευτήριο, πήγα στο θέατρο. Στο θέατρο με περίμεναν όλοι οι συνάδελφοι μου και άλλοι εργαζόμενοι εκεί, ο καθένας με ένα ποτήρι σφηνάκι για το κάλο. Είναι απορίας άξιον το πώς κατάφερα και «έβγαλα» την συγκεκριμένη παράσταση. Θυμάμαι ακόμα αυτή την παράσταση για τα συναισθήματα που είχα, άλλα και για το ότι παραπατούσα επί 2,5 ώρες στην σκηνή. Ευτυχώς δεν το κατάλαβε κάνεις».

Η Μαρία Αντουλινάκη είπε: «Πριν λίγες μέρες στο θέατρο, ενώ έβγαινα στη σκηνή και με ακολουθούσε ο Τάκης Παπαματθαίου, εκείνος σκόνταψε και μας έπιασαν τα γέλια. Συγχρόνως έπρεπε να του πετάξω το παλτό πάνω στο πρόσωπο, άλλα αυτό πέταξε στον αέρα και πέρασε από πάνω του. μας έπιασαν υστερικά γέλια».

Τέλος, ο Πέτρος Λαγούτης αναφέρθηκε σε μία ακραία εκδήλωση θαυμασμού: «Είχε τελειώσει η παράσταση «Ο πάππους έχει πίεση» όπου έπαιζα και ενώ ήμουν στο καμαρίνι μου, ήρθαν δυο κοπέλες για φωτογραφία. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η μία από τις κοπέλες μου εκδήλωσε έναν φοβερό θαυμασμό, λέγοντας μου ότι με είχε δει και στο χωρίο της σε μία παράσταση. Της είπα ότι δεν είχα παίξει ποτέ σε αυτό το μέρος και εκείνη επέμενε ότι είχα παίξει. Στη συνέχεια μου είπε ότι ήμουν καταπληκτικός στον ρόλο μου, σε μία σειρά που δεν είχα παίξει. Στο τέλος μου είπε ότι ήμουν εκπληκτικός στο «Πάρα πέντε» και της απάντησα ότι δεν είχα παίξει ούτε εκεί. Η φίλη της από πίσω είχε κοκκινίσει από ντροπή. Στη συνέχεια ήρθε η φίλη της και μου είπε: «έμενα μου αρέσατε πάρα πολύ στο «νησί», που επίσης δεν έχω παίξει ποτέ».