Βασίλης Χαλακατεβάκης: «Έχω αφήσει πίσω την περιπέτεια που πέρασα με τον καρκίνο»

Βασίλης Χαλακατεβάκης

«Βγήκα από το αυτοκίνητο για να χαιρετήσω ένα συνάδελφο και άκουσα ένα «γεια σου ρε Χαλακατεβάκη!» και τέσσερα αυτοκίνητα να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο!» ανέφερε ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και στον Αλέξη Μίχα, ο Βασίλης Χαλακατεβάκης αναφέρθηκε στην πατρότητα και την περιπέτεια υγείας που πέρασε, αλλά θυμήθηκε και ένα περιστατικό με την Μελίνα Μερκούρη όταν έπαιζαν αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο.

Όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας δεν αγχώθηκα, αλλά γέμισα χαρά, γιατί αυτό μου έδωσε κίνητρο και κουράγιο να είμαι καλά και να μπορέσω να μεγαλώσω το παιδί μου», είπε ο ηθοποιός.

«Έχω αφήσει πίσω την περιπέτεια που πέρασα με τον καρκίνο. Το έχω ψιλοξεχάσει, θα το θυμηθώ μονό όταν χρειαστεί να κάνω κάποιες εξετάσεις. Η Δέσποινα ήταν δίπλα μου και ήταν σαν να μην πέρασα τίποτα. Αυτό ήταν ένα «όπλο» για εμένα στο να είμαι καλά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που προκάλεσε… κυκλοφοριακό χάος!

«Βγήκα από το αυτοκίνητο για να χαιρετήσω ένα συνάδελφο και άκουσα ένα «γεια σου ρε Χαλακατεβάκη!» και τέσσερα αυτοκίνητα να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο!».

Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης δήλωσε πως όσες σειρές και να γίνουν, πάλι θα υπάρχει το πρόβλημα ότι πολλοί ηθοποιοί δεν θα έχουν δουλειά.

Ο ηθοποιός θυμήθηκε και ένα περιστατικό με την Μελίνα Μερκούρη, όταν έπαιζαν στην Επίδαυρο.

«Όταν ήμουν στη δραματική σχολή και παίζαμε «Αγαμέμνονα», «Χοηφόροι», «Ευμενίδες», η Μελίνα Μερκούρη έπαιζε την Κλυταιμνήστρα. Βρισκόμασταν στο θέατρο Επιδαύρου και είχε πάρα πολύ κόσμο, 5.000 άνθρωποι ήταν όρθιοι. Μου είπε τότε η Μελίνα Μερκούρη: «αγόρι μου έχουμε πολύ κόσμο;». Της απάντησα ότι έχει κόσμο μέχρι τα βραχάκια και μου λέει “πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα;”».

Αυτή την περίοδο ο Βασίλης Χαλακατεβάκης έχει ξεκινήσει γυρίσματα για τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη.