Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο κανάλι του N1 Casino στο YouTube έδωσε η Βασιλική Ανδρίτσου. Η γνωστή ηθοποιός, που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο κινηματογραφικό remake του “Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή;”, έκανε μία αναδρομή στην επαγγελματική της πορεία και αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες πίσω από τους ρόλους της σε αγαπημένες σειρές.
«Το 1995 μπήκα στην τηλεόραση παράλληλα με τη σχολή και το έζησα πάρα πολύ δύσκολα, γιατί είχα κάθε μέρα γύρισμα και μετά σχολή και επειδή δεν ήθελα να εκθέσω συμμαθητές μου και δασκάλους μου στη σχολή, έκανα υπερπροσπάθεια. Δεν κράτησε πολύ γιατί αυτό το σίριαλ, η “Αγία Τετράδα”, πήγε μόνο 14 επεισόδια. Πήγε λίγο άπατο», είπε αρχικά η Βασιλική Ανδρίτσου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Στις Σαββατογεννημένες δεν με ένοιαζε που ήταν δεύτερος ο ρόλος, είπα το “ναι” αμέσως»
«Τη σκηνοθεσία στις “Σαββατογεννημέενς” την είχε στην αρχή, πριν τον Αντώνη τον Αγγελόπουλο, η Πηνελόπη Κροντηροπούλου, η οποία δεν είναι πια ανάμεσά μας. Και πάνω στο στήσιμο της δουλειάς, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει υπάρχει ένας ρόλος, ο οποίος είναι δεύτερος, αλλά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ωραίος για σένα και πάρα πολύ ωραίο το σενάριο ενός καινούργιου παιδιού, του Γιώργου Καπουτζίδη. Και της λέω “σε εμπιστεύομαι και θα έρθω να παίξω”.
Δεν διάβασα τίποτα. Εμπιστευόμουνα πάρα πολύ την Πηνελόπη. Δεν μ’ ένοιαζε που ήταν δεύτερος ρόλος. Γιατί ουσιαστικά σε αυτά τα σήριαλ του Γιώργου, του Ρήγα, των Ρεππαίων και τα λοιπά, όλοι πρωταγωνιστές είναι. Ακόμα και ο μικρότερος ρόλος. Και πήγα και πραγματικά ήταν ένας ρόλος πάρα πολύ ωραίος. Ήταν ένα κείμενο εξαιρετικό, μια συνεργασία απίστευτη», περιγράφει η Βασιλική Ανδρίτσου.
«Όταν διάβασα πρώτη φορά το σενάριο, γέλασα πάρα πολύ. Ήταν πάρα πολύ αστείο, είχε ένα χιούμορ πάρα πολύ προσωπικό ο Γιώργος. Φαντάσου κάποια στιγμή που βγαίναν κάποια επεισόδια λίγο μικρότερα και μας στέλνανε κάποιες πρόσθετες σκηνές, εγώ και η Τάμυ (Μαρία Ανδρούτσου) ας πούμε στο καμαρίνι μια σελίδα για να συμπληρώσουμε λίγο χρόνο, και τις διαβάζαμε εκείνη την ώρα και τις μαθαίναμε αμέσως, γιατί ο λόγος έρεε στο στόμα.
Ήταν τόσο καλογραμμένο και βέβαια πάρα πολύ αστείο. Καταρχάς δεν μπορούσαμε να κάνουμε πλάνο διπλό με τον Γιώργο, γιατί γελούσαμε. Και μετά όταν ήρθε ο Αντώνης ο Αγγελόπουλος για να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ειδικά απ’ το επεισόδιο και μετά που γίναμε ζευγάρι. Δεν μπορούσε να μας κάνει πλάνο μαζί. Έπρεπε να είμαστε χωριστά, γιατί γελούσαμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη σκηνή».
«Δεν με ξάφνιασε η επιτυχία στις “Σαββατογεννημένες”, διότι είχε όλες τις προδιαγραφές. Και μόνο οι τέσσερις πρωταγωνιστές να πάρεις, δηλαδή αυτά τα τρία υπέροχα κορίτσια και φοβερές ηθοποιοί, μεγάλα κεφάλια, δηλαδή, της υποκριτικής και οι τρεις, και ο Σάκης ο Μπουλάς, δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο. Εμείς απλώς ήμασταν η γαρνιτούρα σε αυτό το σίρια», καταλήγει η Βασιλική Ανδρίτσου.
«Στο “Κόκκινο Δωμάτιο” δεν βαρέθηκα ούτε δευτερόλεπτο, υπάρχουν επεισόδια που τα έχω ξεχάσει»
«Εκεί με πήρε ο Αλέξανδρος ο Ρίγας τηλέφωνο, βρεθήκαμε σε ένα καφέ στη Μαβίλη. Μου είπε: έχω ένα ρόλο για σένα. Τότε το concept με ξετρέλανε, το ότι είμαστε σε ένα ξενοδοχείο και ουσιαστικά αλλάζουν οι πρωταγωνιστές σε κάθε επεισόδιο. Μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα. Και γνώρισα και τον άντρα μου, εντάξει; Ήτανε για μένα είναι το αγαπημένο μου. Δεν ξέρω, γιατί με ακολουθεί αυτός ο ρόλος μέχρι και σήμερα», εξομολογείται η ηθοποιός.
«Ήταν εξαιρετικά γοητευτικό να δουλεύεις σε κάθε επεισόδιο με άλλους συναδέλφους. Δηλαδή περίμενα πώς και πώς να έρθει το επόμενο καστ, που δεν ήταν μόνο ηθοποιοί και αυτό ήταν για μένα πολύ ενδιαφέρον. Ήτανε παρουσιαστές, ήτανε τραγουδιστές, μοντέλα, χορευτές, παλιοί ηθοποιοί. Δηλαδή είχε έρθει η Σπεράντζα Βρανά, είχε έρθει ο Μουστάκας, είχαν έρθει, ο Κωνσταντίνου και άλλοι πάρα πολλοί που τους ξεχνάω. Ήταν πάρα πολλοί. Ο Χαρδαβέλλας. Έχω παίξει με τον Χαρδαβέλλα, παιδιά. Ήταν εξαιρετικά γοητευτικό για μένα. Δεν βαρέθηκα ούτε δευτερόλεπτο, αν και υπάρχουν φυσικά επεισόδια που τα έχω ξεχάσει».
«Στην Πολυκατοικία νόμιζαν ότι ήταν κανονική γειτονιά, το remake δεν πέτυχε»
«Εκεί με είχε πάρει τηλέφωνο ο Βασίλης ο Θωμόπουλος και μου είπε: έχω ένα σίριαλ. Αυτό το ότι ήταν πολλοί ηθοποιοί μαζί εμένα μου άρεσε. Είναι ιντριγκαδόρικο αυτό το πράγμα. Όταν είδα και τα ονόματα βέβαια, έτσι; Τώρα μιλάμε για σπουδαίους ηθοποιούς και ήμασταν και εμείς οι πιο νέοι και άλλοι πιο νέοι από μας. Ήρθε και έδεσε αυτό το γλυκό εκεί.
Είχαν κάνει και εξαιρετικά σκηνικά, που ήτανε μέσα σε στούντιο όλα, αλλά νόμιζαν όλοι ότι ήτανε γειτονιά. Ήταν πολύ ωραίο concept. Αυτά εμένα μ’ αρέσουνε. Λίγο να έχει κάτι, να πω ότι θέλω να το δω», δηλώνει η Βασιλική Ανδρίτσου για την επιτυχημένη σειρά του MEGA, που κράτησε τρεις τηλεοπτικές σεζόν (2008-2011).
«Στο remake που έγινε μετά ήμασταν κάποιοι που ήμασταν απ’ το παλιό καστ. Ωραία ήτανε και ήταν και κάποιες σκηνές που ήταν πάρα πολύ ωραίες και κάποιοι ρόλοι. Εντάξει… απλά δεν πέτυχε. Δεν πέτυχε το γλυκό που λέμε», παραδέχεται χαρακτηριστικά.
«Δεν μου αρέσει το Love Sorry, υπάρχει ηθοποιός που δεν θα ‘θελα να ξανασυνεργαστώ»
«Μια ελληνική σειρά που δεν μου αρέσει ήταν το Love Sorry. Από αυτές που έχω κάνει δεν μου άρεσε η “Αγία Τετράδα”. Δεν ήταν ωραίο. Ήταν χάλια και το σενάριο. Και ο “Τέλειος Άντρας” δεν ήταν κάτι εξαιρετικό. Άσχετα αν εγώ πέρασα καλά και εγώ πήρα πράγματα και όλοι κάναμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούσαμε», απαντά η Βασιλική Ανδρίτσου.
Λιγότερο αγαπημένος ηθοποιός που έχεις συνεργαστεί;
«Γιατί τώρα να μπούμε σε αυτό, ας πούμε, και να μας πιάσουν το στόμα τους μετά τα πάνελ; Υπάρχει πάντως», αρκέστηκε να πει.
«Στο Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή δεν πήγα να συγκριθώ με τη Χρύσα Ρώπα, θα ήταν ανόητο αυτό εκ μέρους μου, είναι αξεπέραστη»
«Ήταν πολύ δύσκολα τα γυρίσματα. Δεν μπορώ να στο κρύψω αυτό. Ήταν δύο ταινίες, γυρίσαμε δύο ταινίες ταυτόχρονα. Είχε πάρα πολλά νυχτερινά, ήταν πάρα πολλές οι ώρες, ήταν δύσκολες σκηνές.
Ήρθα κοντά με τα τρία κορίτσια, τη Λένα την Ουζουνίδου, τη Μαρία Λεκάκη και την Παναγιώτα τη Βλαντή, που κάναμε αυτή την τετράδα και ενωθήκαμε αυτές οι τέσσερις ψυχές και πιστεύω θα είμαστε ενωμένες για πάντα. Ακόμα κι αν κάνουμε πολλά χρόνια να βρεθούμε, που δεν πρόκειται. Ήταν, νομίζω, το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη στις ταινίες αυτές».
«Φυσικά και η Χρυσά Ρώπα είναι αξεπέραστη για μένα. Εγώ δεν πήγα ούτε να συγκριθώ με τη Χρυσά Ρώπα, θα ήταν ανόητο αυτό εκ μέρους μου. Ούτε να το παίξω το ρόλο καλύτερα ή χειρότερα ή διαφορετικά. Όταν έπαιζα τον ρόλο, ξέχασα ότι τον ρόλο αυτόν τον έχει παίξει η Χρυσά Ρώπα, γιατί δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τον παίξω μετά.
Χρήστος: Για κλείσιμο. Επειδή πάντα υπάρχουν κάποιοι παραπονεμένοι στα σχόλια που δεν σχολιάσαμε μία σειρά που έχεις παίξει, εγώ, γιατί δεν είπες αυτή, άφησες έξω αυτή που ήταν πολύ σημαντική δουλειά. Για να είναι όλοι χαρούμενοι, να πούμε από λίγα λόγια, δύο-τρεις λέξεις, πολύ συνοπτικά για κάθε, σχεδόν, κάθε δουλειά που έχεις κάνει στην τηλεόραση.
Οι Βασιλιάδες, το Εκτός Υπηρεσίας και τα απρόοπτα στις “Τρίχες” με τον Νίκο Μουτσινά
«Οι Βασιλιάδες ήτανε πάρα πολύ ωραία σειρά. Το cast ήταν εξαιρετικό. Ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός απ’ ότι είχα κάνει μέχρι τότε. Και στο “Όλα στην ταράτσα” ήταν διαφορετικός. Σταμάτησε αυτή η σειρά για λόγους οικονομικούς και μετά, βέβαια, είχαμε και το δυσάρεστο γεγονός του Thomas του Πρωτόπαπα, που έφυγε πάρα πολύ νωρίς απ’ τη ζωή».
«Στις Τρίχες έπαιζα την έγκυο. Πολλοί κομπάρσοι. Νομίζανε ότι είμαι όντως έγκυος και είμαι σε ένα λουτήρα που υποτίθεται ότι λούζω μια πελάτισσα και κάτι βλέπω τον Νίκο το Μουτσινά που έκανε τον άντρα μου, τον οποίο ζήλευα. Λούζω υποτίθεται μια κομπάρσο. Αρχίζω και κάνω εγώ κάτι “αχ, δεν είμαι καλά”. Και κάνει αυτή… Τι; Θες να καθίσεις; Την αγριοκοιτάζω, της λέω “Σε παρακαλώ, μην κάνεις κάτι άλλο από αυτό που σου έχει πει ο σκηνοθέτης. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο να σηκωθείς εκείνη την ώρα. Το ‘χουμε στήσει”, της λέω. Την κοιτάω, πάω και της λέω “δεν είμαι έγκυος”. Μου κάνει “αχ, δόξα τω Θεώ, γιατί τρόμαξα!”. Καημένη».
“Το Εκτός Υπηρεσίας πήγε άπατο. Δεν το είδε άνθρωπος. Βέβαια, εμείς έχουμε γυρίσει 30 επεισόδια, έχουν παιχτεί μόνο τα μισά. Έχουν πληρωθεί 30 επεισόδια και θα μπορούσατε να βάλετε κάποια στιγμή να δούνε και οι άνθρωποι το φινάλε. Εγώ πέρασα τέλεια σε αυτό το σίριαλ».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ