Βάσια Παναγοπούλου για Ντάνο – Βαμβακούση: «Δεν ρώτησα ποτέ τα προσωπικά τους, δεν είμαι κουτσομπόλα»

Βάσια Παναγοπούλου

«Ο Δημοσθένης θα εκδικηθεί την Ασπασία για την προδοσία της με το ίδιο νόμισμα», λέει η Βάσια Παναγοπούλου για τη Γη της Ελιάς.

Η Βάσια Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τη ζωή της, τα επαγγελματικά της, τη συμμετοχή της στη Γη της Ελιάς, αλλά και τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση η ανταπόκριση του κόσμου. Τα μηνύματα που παίρνω είναι τρομερά, μου λένε ότι είμαστε η παρέα τους κάθε βράδυ και ότι τους έχουμε λείψει. Είναι το πιο σημαντικό από όλα. Πέρασε περίοδο κρίσης η μυθοπλασία. Αυτό που μας έκανε πάντα να αγαπάμε μια σειρά είναι να τα παρατάμε όλα και να λέμε ότι «τώρα έχει την αγαπημένη μου σειρά». Αυτό η «Γη της Ελιάς» το κατάφερε. Είμαστε η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών και αυτό είναι η μεγάλη μας νίκη», είπε αρχικά η Βάσια Παναγοπούλου.

Για την εξέλιξη της σειράς αλλά και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συντελεστών της σειράς, η Βάσια Παναγοπούλου υπογράμμισε πως: «επειδή έχω κάνει μεγάλα διαστήματα αποχής από την τηλεόραση, τα έκανα με την  άποψη ότι αυτό που θα κάνω να μου αρέσει, να το πιστεύω, και δεν ήταν πάντα εύκολο να μου συμβεί. Εδώ ήμουν σίγουρη από την πρώτη μέρα.

Με την Βάνα Δημητρίου, ο εγκέφαλος αυτής της σειράς και του σεναρίου μας, συνεργαζόμαστε για 4η φορά. Την ξέρω και με ξέρει και είναι μια ευτυχής συγκυρία η εμπιστοσύνη που έχουμε αποκτήσει η μία για την άλλη και στις ικανότητες που έχει διακρίνει σε μένα. Δεν ξέρουμε ποτέ την συνέχεια της σειράς. Ξέρουμε μέχρι εκεί που μας έχουν παραδοθεί τα σενάρια.

Για φέτος για παράδειγμα δεν μπορώ να πω πώς θα καταλήξει η ιστορία της ”Ασπασίας”. Όταν πήρα το σενάριο με τον θάνατο του τηλεοπτικού γιου μου, το διάβασα και έκλαιγα. Πήρα τηλέφωνο την Βάνα και της είπα “τι έχεις κάνει;”. και μου απάντησε: “Δεν είσαι η μόνη, πριν λίγο με πήρε ο Γαλανός και είπε τι σκηνές έχεις γράψει”».

Για τον θρήνο της τηλεοπτικής Ασπασίας στον θάνατο του Κίμωνα, η Βάσια Παναγοπούλου αποθεώθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της: «Εγώ πάντα λέω ότι πρώτα είναι το κείμενο. Μετά είναι να έχεις ικανούς ηθοποιούς να το φέρουν εις πέρας. Ο Αντρέας Γεώργιου ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια αυτών των σκηνών. Με τη δική του καθοδήγηση και επειδή τον εμπιστεύομαι τυφλά, μπορέσαμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο δικό μου ή του σεναρίου, είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ανθρώπων. Ήταν ένα συνεργείο που στο τέλος των σκηνών είχαν φορτιστείς τόσο πολύ που είπαν ότι θα πάνε μία βόλτα για ένα ποτό και μετά θα γυρίσουν σπίτι. Κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του».

Η Βάσια Παναγοπούλου έδωσε στη συνέχεια spoiler για τη Γη της Ελιάς: «Νομίζω ότι μέχρι στιγμής ο 3ος κύκλος είναι απρόβλεπτος και πιο δυνατός, ίσως γιατί πια έχουν ξεδιπλωθεί οι χαρακτήρες, έχουμε γάμους, παντρεύεται ο Πότης με την Άννα. Είναι ανατρεπτικό στην δική μου ιστορία. Θα έρθει η ώρα που η Ασπασία θα λυγίσει από το βάρος του μυστικού της. Δεν είναι κάτι που το είχε επιλέξει. Αφιερώθηκε στον Δημοσθένη ωστόσο κάποια στιγμή χώρισαν. Σε αυτό το διάστημα έκανε μία μικρή σχέση με τον άντρα της Χάιδως από τον οποίο έμεινε έγκυος. Δεν το γνώριζε η Ασπασία, επέστρεψε στον Δημοσθένη και δεν ήθελε να το ψάξει περαιτέρω γιατί δεν ήθελε να ξέρει την αλήθεια. Η Χάιδω την “στρίμωξε” στον β’ κύκλο και το αποκάλυψε. Η Ασπασία υποκύπτει και λέει στον Δημοσθένη ότι δεν είναι παιδί του.

Ο Δημοσθένης είναι πολύ ακραίος τύπος, αγαπά βαθιά την Ασπασία και το θεωρεί ύψιστη προδοσία. Θα έχει ένα καρδιακό επεισόδιο και θα πάει στο νοσοκομείο. Όταν συνέρχεται, θα αποφασίσει να την εκδικηθεί με το ίδιο νόμισμα. Αυτό που σκέφτεται είναι ακραίο γιατί βρίσκει μία κοπέλα, επί πληρωμή και πολύ μικρότερη, αρχίζει και ρεζιλεύει την Ασπασία σε όλη τη Μάνη και παραγγέλνει εν ψυχρώ ένα παιδί. Θέλει να πάρει ένα παιδί δικό του, και να το πάει πεσκέσι στην Ασπασία και να της πει να το μεγαλώσει. Το αν θα γίνει ή όχι θα το δούμε. Η Ασπασία θα πληγωθεί πολύ. Ο μεγάλος έρωτας μπορεί να γίνει και ακραίο μίσος.

Επιπλέον θα μας απασχολήσει το αν θα εμφανιστεί η αδερφή της Ασπασίας. Δεν ισχύει ότι η Ασπασία θα πάει στο ψυχιατρείο. Σε αυτή τη ζωή πληρώνουμε το κάρμα μας. το ευχάριστο είναι ότι με την προτροπή της κόρης της βρίσκει διέξοδο στην μαγειρική, και κάποια στιγμή ανεβάζει βιντεάκια στο Tik Tok και γίνεται influencer», σχολίασε η αγαπημένη ηθοποιός.

Μεταξύ άλλων η Βάσια Παναγοπούλου αναφέρθηκε στον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με την Δήμητρα Βαμβακούση, αλλά και στην υποκριτική ικανότητα του Ντάνου: «Εμείς γνωρίσαμε την Δήμητρα τώρα που ξανασυνάντησα τον Γιώργο. Είδα δύο ανθρώπους πολύ κοντά. Δεν ρώτησα ποτέ τα προσωπικά τους, δεν είμαι κουτσομπόλα αλλά είδα δύο ανθρώπους πολύ κοντά. Δεν με εξέπληξε το γεγονός του γάμου τους είναι πολύ σοβαρό άτομο ο Γιώργος, δεν τον έχω δει να σκορπίζεται δεξιά και αριστερά.

Δεν με εξέπληξε η εξέλιξη του Γιώργου Αγγελόπουλου ως ηθοποιός. Είναι ένα άτομο που τον ενδιαφέρει η καλλιέργεια της ψυχής του. Δεν είμαι της άποψης ότι το πτυχίο κάνει τον ηθοποιό. Τον ηθοποιό τον κάνει η καλλιέργεια, να εκπαιδεύσει το υπάρχον υλικό και να πάει παρακάτω. Είναι εξαιρετικός συνεργάτης και άνθρωπος. Είναι το πιο μαζεμένο πλάσμα με το βλέμμα κατεβασμένο στο πάτωμα», δήλωσε η Βάσια Παναγοπούλου.

Για την ανατροφή των παιδιών της και για τον χαρακτήρα που έχουν διαμορφώσει, η Βάσια Παναγοπούλου δήλωσε «υπερήφανη μητέρα»: «Είχαμε ένα περιστατικό σε μία γνωστή μας οικογένεια. Αυτό το παιδί της οικογένειας που δεν τα κατάφερε στις πανελλαδικές αυτοκτόνησε. Και αυτό με σόκαρε, σε σοκάρει ακόμα περισσότερο όταν είναι στον περίγυρό σου. Αυτό το συμβάν με έκανε να αισθάνομαι δύο φορές πιο υπεύθυνη στο πώς θα διαχειριστώ ειδικά την τρίτη λυκείου, που πιέζουν όλοι, και το ίδιο το παιδί αισθάνεται πίεση. Το παιδί μου ένιωθε υποχρέωση απέναντί μου και μου είπε πως δεν θέλει να με απογοητεύσει. Εγώ του έλεγα ότι δεν με νοιάζει αν θα περάσει κάπου, και ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Τα κατάφερε, πέρασε στην Διοίκηση Επιχειρήσεων Αθήνας, και είμαι υπερήφανη για εκείνον. Ο δεύτερος γιος μου είναι 16,5 ετών, τώρα πάει β΄ λυκείου. Πρέπει να είμαστε χαλαροί γιατί τα παιδιά μας δεν πρέπει να κουβαλούν αυτό το φορτίο στους ώμους τους».