Βάσια Παναγοπούλου: «Αυτό είναι ένα πολύ σκληρό μάθημα ζωής»

Βάσια Παναγοπούλου

"Άλλαξα τον τόπο που έμενα στα 12 και μάλιστα η μαμά μου αποφάσισε ότι πρέπει να φύγω από το νησί μου", λέει η Βάσια Παναγοπούλου.

Η Βάσια Παναγοπούλου κάθισε στον καναπέ της Ελένης, το μεσημέρι της Παρασκευής, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που βίωσε όταν σε ηλικία 10 ετών έχασε τον πατέρα της.

«Όταν βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά, βάζω μαχαίρι, Το έχω κάνει και στη ζωή μου. Είμαι ένας άνθρωπος που στάθηκε στα πόδια του μόνος του. Εγώ τον μπαμπά μου τον έχασα 10 χρονών. Άλλαξα τον τόπο που έμενα στα 12 και μάλιστα η μαμά μου αποφάσισε ότι πρέπει να φύγω από το νησί μου και να με στείλει στην αδελφή της εδώ στην Αθήνα, όπου πέρασα δύο μήνες έχοντας να διαχειριστώ τον θάνατο του μπαμπά που ήταν μια τεράστια απώλεια για μένα και το να βρεθώ σε μια πολύ μεγάλη πόλη σε άλλες συνθήκες ζωής μόνη μου.

Η μαμά μου με την αδελφή μου ήρθε τρεις μήνες αργότερα και όλο αυτό το πέρασα μόνη μου. Επίσης, είχα να διαχειριστώ την αίσθηση της απώλειας της μαμάς, η οποία κι αυτή βρέθηκε μόνη της στη ζωή με δυο κοριτσάκια και έμαθα να στηρίζομαι στα πόδια μου.

Νομίζω ότι βήμα βήμα από πολύ μικρή άρχισα να καταλαβαίνω πως μόνο εμείς είμαστε για τον εαυτό μας. Αν εμείς δεν μας αγαπάμε και δεν μας φροντίζουμε, δεν θα το κάνει κανείς. Και να μην έχουμε τη σιγουριά ότι θα υπάρχει πάντα η μαμά που θα καθαρίσει για μας, γιατί και η μαμά είναι ένας άνθρωπος που μπορεί κι αυτή να περνάει δύσκολα. Και αυτό είναι ένα πολύ σκληρό μάθημα ζωής», εξομολογήθηκε η Βάσια Παναγοπούλου.