Βάνα Μπάρμπα: «Στα Κατεχόμενα και στα Σκόπια δεν μπορώ να πάω»

Βάνα Μπάρμπα

Το μήνυμα του Τρύφωνα Σαμαρά για την απογοήτευση του με την Βάνα Μπάρμπα.

Για την όλη παρεξήγηση που συνέβη με τον Τρύφωνα Σαμαρά ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την Βάνα Μπάρμπα. Η ηθοποιός δεν θέλησε να πει πολλά, καθώς βρίσκονταν εκεί για τη συναυλία που διοργάνωσαν αλληλεγγύης στα παιδιά των προσφύγων, αρκέστηκε μονάχα να αναφέρει:

«Τα παιδιά τα αγαπάω, είναι φίλοι μας, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Είπα τι έκανα εγώ σαν άνθρωπος, άλλοι μπορούν να το δουν ως κατακριτέο, ότι κάνει σαχλαμάρες. Δεν με ενδιαφέρει τί είπε οποιοσδήποτε, σημασία έχει τι λέω εγώ και αν αυτό που λέω είναι από την καρδιά μου. Δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω κανέναν, ο κόσμος θα κρίνει καλώς ή κακώς. Το θέμα είναι ότι είμαστε όλοι αγαπημένοι, δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Απλά για εμένα υπάρχει αυτό. Υπάρχουν δύο μέρη που δεν μπορώ να πάω, στα Κατεχόμενα και στα Σκόπια. Δεν μπορώ. Άλλοι μπορούν. Ας μην κρίνουμε. Όλοι είμαστε Έλληνες και αγαπάμε την πατρίδα μας. Κανείς δεν είναι καλύτερος από τους άλλους»

Η ηθοποιός επρόκειτο να κάνει την παρουσίαση του καινούριου ημερολογίου του Τρύφωνα Σαμαρά στα Σκόπια, ωστόσο από παρανόηση είχε καταλάβει Σερβία. Όταν το αντιλήφθηκε που θα γινόταν ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να συμμετέχει. Ο Τρύφωνας Σαμαράς μιλώντας στην εκπομπή «Με το καλημέρα» για το περιστατικό δεν έκρυψε την απογοήτευση του:«Έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί με την Βάνα έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ στο παρελθόν. Έχουμε κάνει εξώφυλλα, φωτογραφήσεις. Είναι άνθρωπος της ζωής μου. Όταν της κάναμε την πρόταση για να παρουσιάσει το ημερολόγιο μου δεν περίμενα ότι τελευταία στιγμή το βράδυ θα μου πει δεν μπορώ να έρθω. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν ήξερα τι να κάνω και τι να πούμε στο ξενοδοχείο που θα γινόταν η εκδήλωση.»