Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου: «Όνειρό μου το TOP 10 του κόσμου»

Η μοναξιά του πρωταθλητισμού...

Η νούμερο 2 Ελληνίδα τενίστρια μίλησε αποκλειστικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του Focus fm «Game of Tennis» και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη και αποκάλυψε πολλές άγνωστες πτυχές του εαυτού της, μίλησε για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις, για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού, για το Ελληνικό τένις, τη συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα και την αγαπημένη της Θεσσαλονίκη.

Το Game of Tennis «εντόπισε» την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στην Ολλανδία, όπου είναι και η έδρα της καθώς προπονείται εκεί και αποκάλυψε πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις στα 7 της χρόνια, όταν μαζί με τον πατέρα της βρέθηκαν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και παρακολούθησαν κάποιους σπουδαίους αγώνες. Η νούμερο 2 τενίστρια της Ελλάδας δήλωσε απίστευτα ικανοποιημένη για το νέο carrier high (N350) και αποκάλυψε ότι το μεγάλο της όνειρο είναι να φτάσει στο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης, θέτοντας παράλληλα ως αρχικό στόχο για το 2016 το τοπ 200 και γιατί όχι και το τοπ 100.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις των ελλήνων τενιστών, είπε πως μπορεί να μην είναι κολλητοί φίλοι μιας και ο καθένας έχει τη δική του βάση σε διαφορετικές χώρες της υφηλίου, ωστόσο όταν βρίσκονται μαζί είναι σαν να είναι μια παρέα. Αναφερόμενη μάλιστα στην συνύπαρξή τους στην Εθνική Ομάδα έκανε λόγω για μέγιστη τιμή, που κάθε τενίστας ονειρεύεται να ζήσει.

Μιλώντας για τη «μοναξιά» του πρωταθλητισμού στάθηκε στο γεγονός ότι οι γονείς της της λείπουν τρομερά καθώς δεν μπορεί να τους έχει μαζί της σε όλα της τα ταξίδια και αυτό που ευχήθηκε είναι να μπορεί κάποια στιγμή να τους έχει συνέχεια μαζί της, αν και γνωρίζει ότι για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να καταφέρει να πραγματοποιήσει την καριέρα που ονειρεύεται.

Τέλος, δεν έκρυψε την αδυναμία της στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ όσον αφορά στην αγαπημένη της τενίστρια αποκάλυψε πως αυτή είναι η Καρολιν Βοσνιάκη.