Τζένη Μπαλατσινού: «Θα κινηθώ νομικά κατά του Δημήτρη Παπανώτα»!

«Δεν μπορεί κάποιος να είναι στο απυρόβλητο να κρίνει τα πάντα κι εσύ να κάνεις μονίμως τον χαζό. Κάποια στιγμή, αυτόν τον φασισμό του πάνελ πρέπει να το αντιμετωπίσω».

Η Τζένη Μπαλατσινού επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας στα παλιά τηλεοπτικά της λημέρια, στο πρωινό, ως καλεσμένη της Ντορέττας Παπαδημητρίου. Πολύ γρήγορα, η κουβέντα τον δύο γυναικών οδηγήθηκε στο θέμα των ημερών, την μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τζένη και τον Δημήτρη Παπανώτα. Η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου και εξήγησε:

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι λέει ο καθένας. Ξέρω ότι υπάρχουν εκπομπές που είναι σχολιαστικές. Δεν έχω πάρει ποτέ τηλέφωνο. Από τη στιγμή, όμως, που θίγονται άτομα της οικογένειάς μου, θίγεται η αξιοπρέπειά μου, θίγεται το ήθος μου, το μόνο που μπορώ να κάνω πλέο είναι να κινηθώ νομικά. Χθες είδαμε ένα παραλήρημα τηλεοπτικό και δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Όταν είσαι σε ένα δημόσιο χώρο και για ένα συγκεκριμένο γεγονός -εκείνη τη μέρα πήγα για τα εγκαίνια ενός καταστήματος- οφείλεις να μιλήσεις στην κάμερα για το λόγο που έχεις πάει. Ότι είπα από αυτό κόπηκε. Είναι πολύ άκομψο να σου λένε σε ένα δημόσιο χώρο «κουνιέται το πρόσωπό σας, γελάτε, δεν είστε άγαλμα…». Μπορείς να το διακωμωδείς, όπως κι έτσι το ξεκίνησα. Ο Δημήτρης Παπανώτας, όμως, την προηγούμενη εβδομάδα έθιξε την οικογένειά μου, οπότε όφειλα να πω ότι αυτό δεν είναι αντρικό. Και αυτό που έγραψα ότι η «βιολογία δεν είναι πεπρωμένο» σημαίνει ότι δεν μας κάνουν ούτε τα παντελόνια, ούτε οι φούστες το φύλο το οποίο εκπροσωπούμε. Άλλα πράγματα μας κάνουν, το ήθος, ο σεβασμός και η κοινωνική συνείδηση που μπορεί να έχουμε σε κάποια πράγματα.

Το πιο αστείο από όλα είναι ότι εγώ είμαι ομοφοβική. Αυτό με έκανε να γελάσω περισσότερο από όλα. Υπάρχουν λέξεις που τις παίρνει ο καθένας και τις υιοθετεί με ένα λαϊκότροπο στυλ και νομίζει ότι έτσι κατακτά κάποια λάφυρα. Ο τρόπος που έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου εγώ και ο πατέρας τους είναι ότι δεν έχουν καμία διάκριση, είμαστε όλοι ίσοι και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους ομοφυλόφιλους αλλά και με τους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι ή οτιδήποτε άλλο. Δεν αναφέρθηκα στη σεξουαλικότητά του, καμία σχέση! Ένας άντρας που δεν έχει ήθος δεν είναι άντρας! Έχει να κάνει με την ηθική, καθαρά και μόνο. Εγώ στο κοινωνικό μου περιβάλλον έχω πάρα πολλούς φίλους γκέι και γυναίκες και άντρες, είναι φίλοι μου. Έχω δει ομοφυλόφιλους άντρες που είναι πολύ πιο άντρες από τους άντρες. Ήθελα να την κάνω αυτή τη δήλωση και μάλιστα είπα και στον ρεπόρτερ «αν έχει τα guts θα ήθελα να το βάλεις» -γιατί καμιά φορά λέω κι εγώ κάποια ξένη λέξη. Δεν μπορεί κάποιος να είναι στο απυρόβλητο να κρίνει τα πάντα κι εσύ να κάνεις μονίμως τον χαζό. Κάποια στιγμή, αυτόν τον φασισμό του πάνελ πρέπει να το αντιμετωπίσω. Θα κινηθώ νομικά».