Traction: Goodwood Reviral, ένα θέαμα διαφορετικά από τα άλλα

Στην Αγγλία ταξιδεύει το «Traction» και ο Κώστας Στεφανής, σήμερα στις 14.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο λόγος για το Goodwood Revival, στο οποίο παίρνουν μέρος αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1948 και του 1966, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες-οδηγοί, είναι εφοδιασμένοι με ενδυμασίες της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αναμφίβολα, ένα θέαμα διαφορετικό από τα άλλα.

Τα θέματα της εκπομπής:

Jeep Renegade

Το «Traction» δοκιμάζει το νέο Jeep Renegade, που διαθέτει για πρώτη φορά τετρακίνηση, ενώ είναι εφοδιασμένο με βενζινοκινητήρα 1400 κ.εκ., που αποδίδει 190 ίππους και διαθέτει κιβώτιο 9 σχέσεων. Τι καλύτερο λοιπόν, από μια δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Jeep.

Σύστημα τετρακίνησης Audi Quattro

Έχοντας καταρρίψει προ πολλού το φράγμα των έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων τύπου Quattro που έχουν πουληθεί από το 1980 έως σήμερα, η Audi προσφέρει μια ποικιλία 170 διαφορετικών εκδόσεων τετρακίνητων μοντέλων στη συνολική της γκάμα. Εκτιμάται, δε, ότι η προτίμηση και η ζήτηση του κοινού στρέφεται όλο και περισσότερο στην τετρακίνηση και σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που παράγονται είναι Quattro.

Piaggio MP3 Yourban

Πρόκειται για τον κλώνο, ή μια Slim έκδοση του γνωστού μας MP3 και διατίθεται σε 2 εκδόσεις για να οδηγείται με δίπλωμα μοτοσικλέτας ή αυτοκίνητου. Οι μικρότερες διαστάσεις, το χαμηλότερο βάρος, οι καλύτερες επιδόσεις και τα σταθερά υψηλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν οι τρεις τροχοί, αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του νέου μοντέλου.

Ford Focus ST

Η Ford παρουσιάζει το Focus στην «ενδιάμεση» έκδοση ST. Πρόκειται για το μοντέλο που βρίσκεται ιεραρχικά ανάμεσα στις πιο απλές εκδόσεις του Focus και στην «γρήγορη» έκδοση RS. Το ST (Sport Technology) λοιπόν, με σαφείς τις σπορτίφ καταβολές, κινείται χάρη σε ένα δίλιτρο σύνολο που αποδίδει 250 ίππους και διαθέτει σαφείς βελτιώσεις στις αναρτήσεις και το στήσιμο εν γένει.