Το «World Party» στο πλευρό των προσφύγων

Το «World Party» προχωρά σε μια κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης στους πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κατόπιν πρωτοβουλίας των συντελεστών της εκπομπής, από το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου μέχρι το βράδυ της Κυριακής 8 Νοεμβρίου συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα οποία θα διατεθούν σε συνεργασία με τους Αλληλέγγυους/ες Δομών Υποδοχής Προσφύγων στη Σκάλα Συκαμινιάς στη Μυτιλήνη.

Η κίνηση αλληλεγγύης διοργανώνεται με τη βοήθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Alpha.

Η ομάδα του «World Party» (Σάκης Τανιμανίδης, Γιώργος Μαυρίδης, Θοδωρής Πλακίδης, Γιώργος Λέντζας, Αργύρης Κουρτίδης, Γιάννης Κελλίδης) δηλώνει: «Βρισκόμαστε στο κατώφλι κοσμοϊστορικών αλλαγών και δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να αποδείξουμε ότι η αγάπη για τον άνθρωπο είναι μεγαλύτερη από κάθε εθνικό, θρησκευτικό ή κοινωνικό κριτήριο. Ειδικότερα σε τέτοιες στιγμές, μας ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Γιατί πάνω, πριν και πρώτα απ’ όλα είμαστε όλοι άνθρωποι. Αυτό διδαχτήκαμε από τόσα ταξίδια, σε όλες τις άκρες του πλανήτη. Ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε και έμπρακτα. Γι’ αυτό σας καλούμε να δείξετε λίγη ανθρωπιά σε αυτούς τους πρόσφυγες και να τους βοηθήσουμε».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνει: «Τα παιδιά από τον Alpha, o Σάκης και ο Γιώργος, είχαν μία ιδέα και ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου. Η ιδέα είναι να μαζέψουμε ρούχα, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, να μαζέψουμε ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε ή που χρησιμοποιούμε και δεν τα θέλουμε. Να τα μαζέψουμε για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, που είναι στα νησιά, που είναι στην Ειδομένη, που είναι παντού. Γι’ αυτό σας καλούμε όλους! Ο Δήμος φυσικά ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρωτοβουλία και σας καλούμε όλους να φέρετε ό,τι έχετε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας».