Το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν νίκησε στην Eurovision- Στην 7η θέση η Ελλάδα!

Δείτε: τις καλύτερες στιγμές του τελικού!

Το σήμα της Eurovision ακούστηκε από τις οθόνες μας στις 22:00. H έναρξη του μεγάλου τελικού του 56ου κατά σειρά Διαγωνισμού μας επιφύλασσε μια έκπληξη…

Η Lena, περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, καθώς συμμετείχε και στον αποψινό τελικό, δεν μπορούσε να τραγουδήσει – ως είθισται! – στην έναρξη το «Satellite». Το «κενό» φρόντισαν να καλύψουν (επαξίως αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα!) οι παρουσιαστές της βραδιάς Anke Engelke, Judith Rakers και Stefan Raab.

Έτσι ακούσαμε το «Satellite» σε… ροκαμπίλι εκδοχή!

Δείτε την έναρξη:

Πρώτη στην σκηνή, η Φιλανδία με τον Paradise Oskar και το Da Da Dam.

Ακολούθησαν η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Δανία, η Λιθουανία, και η Ιρλανδία με τους δίδυμους Jedward και το Lipstick , που μπορεί να ξεσήκωσαν το γήπεδο ως πιθανό φαβορί, αλλά τελικά κατετάγησαν δέκατοι…
Ας θυμηθούμε την χαρακτηριστική εμφάνιση τους: 

Η Σουηδία, με το τραγούδι » Popular» βρέθηκε κοντά στην πηγή…


 
Ακολούθει η Εσθονία, αλλά η δικιά μας αγωνία έχει  κορυφωθεί γιατί έρχεται η σειρά της Ελλάδας στην 9η θέση.

Ο Λούκας Γιώρκας –εμφανώς συγκινημένος!- μαζί με το Stereo Mike και τους χορευτές μας, έδωσαν την ψυχή τους…

Επόμενες στη σκηνή της Eurovision η Ρωσία και η Γαλλία η οποία τελικά διέψευσε τις προβλέψεις που την ήθελαν στην πρώτη θέση.
Ο Amaury Vassili τραγουδάει σε «υψηλούς τόνους» το Sognu, για το οποίο η Ελλάδα του έδωσε το 12άρι! 

Ακουλούθως εμφανίστηκε  η Ιταλία που επέστρεψε στο Διαγωνισμό μετά από 13 χρόνια και πήρε ως επιβράβευση τη 2η θέση! Η Ελλάδα φρόντισε να της δώσει το 10 το καλό! 
Ο Raphael Gualazzi τραγουδάει το Madness Of Love: 

Βρισκόμαστε στην 13 εμφάνιση και την Ελβετία, την οποία διαδέχτηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα ακόμα φαβορί που «καταποντίστηκε»…
Οι Blue τραγουδούν «I can»

Στη σκηνή βγαίνει η Μολδαβία και ακολουθεί η Γερμανία με την περσινή νικήτρια Lena να προσπαθεί να υπερασπίσει τον τίτλο της…

Ρουμανία, Αυστρία, και το επόμενο μεγάλο φαβορί – που κατάφερε τελικά να σηκώσει το τρόπαιο χωρίς να διαψεύσει τα προγνωστικά που το ήθελαν στις πρώτες θέσεις-, το Αζερμπαϊτζάν με τους Ell&Nikki και το «Running Scared»
Το νικητήριο τραγούδι: 

Η Σλοβενία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ουκρανία, η Σερβία δίνουν τη δική τους μάχη στις τελευταίες θέσεις της σειράς  εμφάνισης και το διαγωνισμό θα κλείσει η Γεωργία με την Eldrine και το «One More Day» (η Ελλάδα τίμησε και την Γεωργία δίνοντας της το 8άρι)

Με την ολοκλήρωση των τραγουδιών και το τέλος της ψηφοφορίας, μας περίμεναν και άλλες εκπλήξεις – καινοτομίες: το τείχος στη σκηνή της Eurovision άνοιξε και αποκαλύφθηκε το Green Room που μέχρι και τον προηγούμενο διαγωνισμό βρισκόταν κάπου στα παρασκήνια! 

Δείτε τη στιγμή της «αποκάλυψης»: 

Η διαδικασία «που πάνε οι ψήφοι» ξεκίνησε… και αυτή τη χρονιά είχε περισσότερο αγωνία από κάθε άλλη. Η EBU έβαλε το χεράκι της εφαρμόζοντας ένα καινούργιο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των χωρών που – αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα- κατάφερε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι περίπου και τα μισά… Όταν πλέον είχαμε φτάσει στις 35 χώρες από τις 43 που ψήφισαν, αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε τον νικητή… το Αζερμπαϊτζαν πήρε κεφάλι, ακολουθούμενο από την Ιταλία, τη Σουηδία και την Ουκρανία.

Η Ελλάδα βρέθηκε μέχρι και τη δεύτερη θέση στην αρχή της ψηφοφορίας και δεν έπεσε κάτω από την εξάδα μέχρι το περίπου και το τέλος…κερδίζοντας τελικά επαξίως την 7η θέση! 

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία: 

Νικητές της βραδιάς, ο Ell και η Nikki που το πανηγύρισαν δεόντως! 

Δείτε τη στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή:


Το zappIT πιστό στο ραντεβού του με τα μεγάλα τηλεοπτικά show, πραγματοποιήσε σε συνεργασία με το TLIFE  ειδικό live event για το μουσικό διαγωνισμό με βίντεο, αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες. Για να δείτε τι έγινε στο live κάντε κλικ εδώ