Το Θέατρο της Δευτέρας στη ΝΕΡΙΤ

Eπιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες μας μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ plus.

Τα βράδια της Δευτέρας, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με την υπογραφή γνωστών σκηνοθετών και πρωταγωνιστές τους πιο διακεκριμένους Έλληνες ηθοποιούς των τελευταίων δεκαετιών.

Η επίσημη πρώτη του «Θεάτρου της Δευτέρας» θα γίνει απόψε στις 22.00, με την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ», παραγωγής 1981.

Βασικός ήρωας του έργου είναι ο Θοδωράκης, ο οποίος έχει εφεύρει έναν ανύπαρκτο φίλο, τον Λευτεράκη, κάτοικο Πατρών, για να κρύβει τις γυναικοδουλειές του απ’ τη γυναίκα του, τη Φωφώ. Όταν ο Λευτεράκης παρουσιάζεται μπροστά του με σάρκα και οστά, ο Θόδωρος νομίζει ότι τρελαίνεται, ώσπου ο «πλαστός» του φίλος του αποκαλύπτει ότι η εμφάνισή του είναι στημένο κόλπο της Φωφώς για να τον εκδικηθεί για τις απιστίες. Ο Θόδωρος, μαθαίνοντας ότι πρόκειται να γίνει πατέρας, αποτρέπει τη Φωφώ που θέλει να τον εγκαταλείψει και οι «προ-Λευτεράκη» ισορροπίες αποκαθίστανται.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέκου Σακελλάριου, η τηλεσκηνοθεσία του Σταύρου Ζερβάκη και τα σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Κύρου. Πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Γιώργος Κιμούλης, η Καίτη Ιμπροχώρη, ο Ντάνος Λυγίζος, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Μαίρη Κυβέλου, η Τούλα Σπινέλη, η Τούλα Αγαπητού και η Ντίνα Βρετούε.