Το περιστατικό που διηγήθηκε ο Πάνος Σόμπολος στην Τατιάνα από την εποχή που δεν υπήρχαν κινητά

Ο επί σειρά δεκαετιών αστυνομικός ρεπόρτερ περιέγραψε στο Μίλα τα εγκλήματα εκείνα που συγκλόνισαν την χώρα και κατέγραψε ο ίδιος με την πένα του αλλά και το μικρόφωνο της τηλεόρασης.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας ήταν το απόγευμα της Τρίτης ο Πάνος Σόμπολος. Αναφέρθηκε στις πολύκροτες υποθέσεις που έζησε μέσα σε αυτά τα 41 χρόνια καριέρας, που το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο του αστυνομικού ρεπορτάζ και η φωνή του είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στο χώρο.

Ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ μίλησε με αφορμή το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του με τίτλο “Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Όπως τα έζησα» που παρουσιάστηκε το πρωί της ίδιας ημέρας στο Μέγαρο Μουσικής και αναφέρθηκε στην εκπομπή και σε μία περιπέτεια από την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα τα κινητά:

«Όπου πηγαίναμε, έπρεπε να πάρω την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και να ρωτήσω τον ταβερνιάρη για παράδειγμα «τι τηλέφωνο έχετε εδώ» και να τους το δώσω. Τα κινητά μας έλυσαν πάρα πολλά προβλήματα. Θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό, ήμασταν σε μια βουνοπλαγιά στη Φθιώτιδα σε μια πυρκαγιά. Στις δώδεκα έπρεπε να βγω στο δελτίο ειδήσεων. Ήμουν στη ΕΡΤ τότε. Δώδεκα παρά φεύγουμε με τον οδηγό για να πάμε να βρούμε τηλέφωνο στο χωριό. Κοιτάμε που είναι κανέναν φως αναμένο εκείνη την ώρα γιατί στα χωριά κοιμούνται και λίγο νωρίτερα. Βρίσκουμε ένα και βγαίνει ένας μεθυσμένος που λέει «Τι θες εδώ ρε Σόμπολε; Τι θες τέτοια ώρα και με ενοχλείς;», η γυναίκα του μας ζήτησε χίλια συγνώμη και μας υπέδειξε ένα σπίτι που είχε τηλέφωνο, όπου πήγα με τις βρισιές του ανθρώπου…»

Δείτε όσα έιπε: