Το «Μπες στο κλίμα» πάει στην Πάτρα

Διαβάστε τι θα δούμε αυτό το Σάββατο στο "Μπες στο κλίμα"

Δύσκολη αυτή τη φορά η αποστολή καθώς πρέπει να ελαφρύνουν το πορτοφόλι της κυρίας Φρόσως αλλά και να διδάξουν στα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να προστατεύουν το περιβάλλον, ξεκινώντας από το ίδιο τους το σπίτι.
 
Ξεκινήσαν με τη μόνωση της ταράτσας. Αντικατέστησαν τα παλιά κουφώματα και το παραδοσιακό τζάκι με ενεργειακό, καθώς και τους λαμπτήρες του σπιτιού. Ένα κλιματιστικό τελευταίας τεχνολογίας θα δώσει μια οικονομική και οικολογική λύση στις καλοκαιρινές μέρες, μιας και στην Πάτρα οι θερινοί μήνες είναι δυσκολότεροι από τους χειμερινούς.
 
Ενώ εξελίσσονται οι εργασίες στο σπίτι ο Γιώργος «απασχολεί» τα ανυπόμονα παιδιά της οικογένειας με παιχνίδια ανακύκλωσης.
 
Το σπίτι αναβαθμίζεται κατά μία κατηγορία κι ο Γιώργος πριν αφήσει την Πάτρα επισκέπτεται το Άνω Καστρίτσι, αυτή τη φορά κάνοντας ποδηλασία βουνού στους πρόποδες του Παναχαϊκού.
 
Τέλος, αυτή την εβδομάδα οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν τον Σταύρο Αλεξανδρή, Λέκτορα στο Γεωοπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στον Τομέα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής. Θα μιλήσει για τις κλιματικές αλλαγές από μια… διαφορετική γωνία που το «Μπες στο κλίμα» δε διστάζει να παρουσιάσει.
 
Σάββατο 28 Μαΐου στις 19.00