Το «Master Chef» απέδειξε ότι είναι Master!

Διαβάστε τι έδειξαν οι μετρήσεις για τα νούμερα τηλεθέασης

Ό,τι και να έχει ειπωθεί για το «Master Chef», θετικό ή αρνητικό σχόλιο, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ιδιαίτερα το χθεσινό επεισόδιο τα είχε όλα: ένταση, κορύφωση, αγωνία, ενδιαφέρον…!

Το ριάλιτι μαγειρικής κατάφερε να κάνει τους τηλεθεατές να αγωνιούν για να ακούσουν τι θα πουν οι κριτές και να τρέμουν το ίδιο με τους διαγωνιζόμενους την ώρα των δοκιμασιών. Ε, ναι, το MEGA με τον τελικό του «Master Chef» κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι, όχι μόνο της τηλεθέασης, αλλά και της τηλεόρασης.

Όσο αντίθετοι κι αν είναι κάποιοι με την εισβολή των… κουτάλων στο τηλεοπτικό τοπίο, δεν μπορούν να μην παραδεχθούν ότι χθες, το ριάλιτι μαγειρικής ήταν ένας ενδιαφέρων «αθλητικός αγώνας». Το δυσάρεστο είναι ότι με την κρίση και τις επιπλέον περικοπές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο τηλεοπτικό τοπίο το «Master Chef» θα είναι από τα τελευταία ενδιαφέροντα προγράμματα για τα επόμενα χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούμε αλλά το τοπίο είναι θολό και το κλίμα απαισιόδοξο!

Ο Άκης Πετρετζίκης λοιπόν ανακηρύχτηκε ο πρώτος «πρώτος έλληνας Master Chef». Όπως αποκαλύπτει μάλιστα ο ίδιος σήμερα μιλώντας στην «Espresso», σκοπεύει να μοιραστεί τα χρήματα του επάθλου με τον «αντίπαλό» του, Μιχάλη Καλαβρυνό. Ωστόσο το MEGA δεν ήταν τόσο… γενναιόδωρο με τους αντιπάλους του και δεν μοίρασε καθόλου τις τηλεθεάσεις. Πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε στη μάχη του prime time ανά ζώνη σύμφωνα με τα ποσοστά τηλεθέασης στο γενικό σύνολο.

Από τις 9 έως τις 10 το βράδυ η «Ζωή της άλλης» βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης με 36 έναντι 14,8 που έκανε η πρώτη ώρα από την τούρκικη σειρά του ΑΝΤ1 «Χίλιες και μία νύχτες». Ο «Big Brother» του ALPHA παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης σημειώνοντας μέσο όρο 9,9.
Τις επόμενες δύο ώρες όμως έγινε… του «Master Chef».

Το ριάλιτι μαγειρικής του MEGA, την πρώτη ώρα προβολής του (δηλαδή από τις 10 έως τις 11) έκανε 47,5 ενώ η τούρκικη σειρά του ΑΝΤ1 έφτασε στο 16,7. Πληγωμένη από τη μάχη της τηλεθέασης βγήκε η ελληνική ταινία του ALPHA «Tο κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο» που έφτασε στο 9,8.

Τη δεύτερη ώρα προβολής του το «Master Chef» άναψε ακόμα περισσότερο τα μηχανάκια τηλεθέασης σημειώνοντας μέσο όρο 55,6. Και μπορεί η παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου φορτισμένη από την ένταση του τελικού να έλεγε πως «θα καταρρεύσω» αλλά τελικά… κατάρρευσαν οι αντίπαλοι του ριάλιτι μαγειρικής. Η παρέα των «Ράδιο Αρβύλα» που βρίσκονταν εκείνη την ώρα απέναντι έφτασαν μέχρι 11,1 ενώ η ελληνική ταινία του ALPHA έπεσε στο 8,6.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ποσοστά τηλεθέασης που δημοσιεύουμε είναι οι βρώμικοι μέσοι όροι τηλεθέασης στο γενικό σύνολο ανά ώρα και ότι για τους καθαρούς μέσους όρους για όλη τη διάρκεια των εκπομπών και στο γενικό σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό θα σας ενημερώσουμε με UPDATE όταν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία της AGB.

Γρηγόρης Μελάς