Το…Ε9 του «Μεγάλου αδελφού»

Εντάξει ,ο φετινός ’’Μεγάλος αδελφός» της Κάντζας μπορεί να μην γνωρίζει τις πιένες που γνώριζε ο προ δεκαετίας προγονός του στον ΑΝΤ1 και για κάποιους να μοιάζει συγκρινόμενος μαζί του ως φτωχός συγγενής,όμως κι αυτός-όσο να πείς-την έχει κι αυτός την…προίκα του.Για τους όποιους-ολίγους-φανατικούς του εν λόγω ριάλιτι,αλλά και τους ρέκτες των αριθμών παρουσιάζουμε σήμερα το…Ε9 του ‘’Βig brother’’:

Το σπίτι:Το εσωτερικό του σπιτιού έχει εμβαδόν 370τμ και την σχεδόν διπλάσια έκταση, δηλαδή 800τμ, καταλαμβάνει ο εξωτερικός χώρος!Περιλαμβάνει:Ένα ξύλινο deck με ξύλινα έπιπλα κήπου, μία πισίνα, το καπνιστήριο και μία λιμνούλα που διαχωρίζει τον κήπο από την αρένα όπου διεξάγονται δραστηριότητες και οι αποστολές
Το σπίτι διαθέτει μόνο ένα μπάνιο με δύο νιπτήρες και ένα μεγάλο καθρέπτη. Επίσης υπάρχει ένας χώρος για ντους και 14 φοριαμοί για να τοποθετούν οι παίκτες τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Μέσα στους χώρους του σπιτιού έχουν τοποθετηθεί 56 μικρόφωνα και 42 συνολικά ρομποτικές κάμερες. Οι κάμερες αυτές είναι σταθερές σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού και έχουν δυνατότητα περιστροφής έως 180 μοίρες, έτσι ώστε να καλύπτει η καθεμία συγκεκριμένα τμήματα του σπιτιού. Η διαρρύθμιση του σπιτιού έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια μπροστά στις κάμερες. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί από τους συγκατοίκους να μη μετακινούν τα έπιπλα.
Το σπίτι έχει 256τμ παράθυρα – καθρέφτες.
Ο χώρος της αρένας δημιουργήθηκε με 72τόνους άμμου ποταμού & 18τόνους ψηφίδα τερακότα .

• Περιμετρικά των χώρων του σπιτιού βρίσκεται ένας σκοτεινός διάδρομος, το ονομαζόμενο «camera ring». Ο χώρος αυτός είναι 320τμ και εκεί στεγάζονται οι φορητές κάμερες που καταγράφουν την καθημερινότητα των συγκατοίκων.
• Για τον φωτισμό του εσωτερικού χώρου του σπιτιού του Big Brother, εγκαταστάθηκαν πάνω από 2500 λαμπτήρες, ενώ 30 ολόκληρα χιλιόμετρα καλώδιο χρησιμοποιήθηκαν για την καλωδίωση του χώρου και της εγκατάστασης.
• Το control room του Big Brother είναι 110τμ. Μέσα στο control room υπάρχουν 55 οθόνες και ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός που απαιτείται για την 23ωρη κάλυψη!
• Το Big Brother House διαθέτει τρία μυστικά δωμάτια – το κόκκινο, το θαλασσί και το λευκό secret rοοm.

• Οι χώροι εργασίας και το σπίτι του Big Brother καταλαμβάνουν συνολικά 1800τμ σε μία εγκατάσταση 14 στρεμμάτων.
• Σε όλους τους χώρους είναι κατανεμημένοι συνολικά 97 πυροσβεστήρες.
• Για το καθημερινό επεισόδιο απασχολούνται συνολικά 150 τεχνικοί σε 24ωρη βάρδια, ενώ για το Live Show 90 τεχνικοί συνολικά.