Τι σχέση έχει η Conchita με τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μουντιάλ;

Δε θα το πιστεύετε...

Η περσόνα που κέρδισε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision φαίνεται να είναι μπλεγμένη σε μία θεωρία συμπτώσεων… Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Παπαδόπουλου στο MEGA… δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η τραγουδίστρια με το μούσι απέκλεισε την Ισπανία! Οι απίθανη θεωρία συμπτώσεων ξεκινά το 1966.

Τότε o εκπρόσωπος της Αυστρίας Udo Jürgens κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και η Εθνική Ισπανίας αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Μουντιάλ. Όπως έγινε και φέτος…

Την ίδια χρονιά η Ατλέτικο Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας και η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το κύπελλο πρωταθλητριών, το σημερινό Champions League, όπως συνέβη και φέτος. Επίσης το 1966 η Μπέτις υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία, κάτι που έγινε και τη φετινή χρονιά.

Και σε πολιτικό επίπεδο, το 1966 ο βασιλιάς της Ισπανίας άλλαξε, ο Χουαν Κάρλος ανέβηκε στο θρόνο ενώ προ ολίγων ωρών παρέδωσε τα σκήπτρα στο γιο του Φελίπε.

Το μόνο που μένει για να επαναληφθούν πλήρως οι συμπτώσεις είναι η Αγγλία να σηκώσει την κούπα φέτος, όπως είχε κάνει στο δικό της Μουντιάλ το 1966.