Τι έγινε στη μάχη των πρωινών εκπομπών

Διαβάστε: Ο πόλεμος της ενημέρωσης και ο πόλεμος για την τηλεθέαση. Από τη μία οι ενημερωτικές εκπομπές και από την άλλη το infotainment, δηλαδή το «πάντρεμα» ενημέρωσης και entertainment.

Από όλα έχει ο πρωινός τηλε-μπουφές! Το ερώτημα είναι πόσοι τηλεθεατές σερβιρίστηκαν από τον κάθε ένα…!

Χθες λοιπόν, Τρίτη, αλλά και δεύτερη μέρα της τηλεοπτικής παρουσίας του «Elatte» η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 που έχει δημιουργήσει πολλά σχόλια για το ύφος, τη θεματολογία αλλά κυρίως για τους παρουσιαστές της, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Συγκεκριμένα, στη ζώνη από τις 7 έως τις 11, το «Elatte» έκανε μέσο όρο 15,6 στο γενικό σύνολο ενώ στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε το ALTER με 17,3. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το MEGA σημειώνοντας 15,3 μέσο όρο και ακολουθεί ο ALPHA με 5,5.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι στη ζώνη 7 με 10, που μεταδίδονται οι εκπομπές σε ALTER, MEGA και ALPHA, ο Γιώργος Αυτιάς σημείωσε μέσο όρο 19,5 και ακολούθησε το δίδυμο Δημήτρη Καμπουράκη-Γιώργου Οικονομέα με 19 ενώ το δίδυμο Σπύρου Λάμπρου –Έλενας Παπαβασιλείου έκανε μέσο 5,4.

Και μπορεί, όπως είπαμε, το δίδυμο του ΑΝΤ1, Νάντια Μπουλέ και Θανάσης Πάτρας να δημιούργησαν με την είσοδό τους στο τηλεοπτικό τοπίο δεκάδες σχόλια που αφορούν κυρίως το αν μπορούν να σταθούν σε μία ενημερωτική ζώνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι στον ΑΝΤ1 βλέπουν τις τηλεθεάσεις και προς το παρόν τουλάχιστον, είναι ευχαριστημένοι καθώς το «Elatte» διαγράφει ικανοποιητική πορεία στο λεγόμενο «δυναμικό κοινό» που ενδιαφέρει κυρίως το κανάλι του Αμαρουσίου.

Γρηγόρης Μελάς