Θρίλερ στη Σπάρτη: Του έστησαν καρτέρι μέσα στη νύχτα

«Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος. Τον σκότωσαν στο ξύλο».

Ένα απίστευτο θρίλερ διαδραματίζεται τα τελευταία 3.5 χρόνια στη Σπάρτη. Ο Γιάννης Βάρλας 49 χρονών από τη Μαγούλα Λακωνίας βρέθηκε νεκρός τη νύχτα της 12ης Ιουλίου 2011, με τον ιατροδικαστή να μετράει 13 κατάγματα στο σώμα του από άγρια χτυπήματα.

Ο δημοσιογράφος και στενός φίλος της οικογένειας Ηλίας Μπόνος είπε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ»: «Ο Γιάννης ήταν μετρημένος άνθρωπος, κανονικός Σπαρτιάτης. Βλέπουμε ομερτά. Δεν χτύπησε στο κράσπεδο του δρόμου όπως είπαν. Είναι φανερό ότι δολοφονήθηκε. Υπάρχει εμπλοκή τοπικού στοιχείου και η κοινωνία ζητάει απαντήσεις, την ίδια ώρα που κρύβει τα πάντα».

Η αδελφή του Γιάννη Βάρλα, Αγγελική είπε: «Ήταν ένας άνθρωπος που έπαιζε μουσική είχε κάνει ανώτερες οικονομικές σπουδές και η ζωή του άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μας. Ήρθε στο χωριό να σταθεί στο πλευρό της μητέρας μας και έγινε αγρότης. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος. Τον σκότωσαν στο ξύλο. Μαρτύρησε και το πιο τραγικό είναι ότι τον βρήκε η ίδια του η μάνα. Του έστησαν καρτέρι θανάτου. Ντόπιοι εδώ, ξέρουν και δεν μιλάνε. Ας πουν τι έγινε έστω και ανώνυμα».

https://www.youtube.com/embed/iXhhRHRGJRM

Τι άκουσε μάρτυρας τη νύχτα του μυστηρίου…

Μέλος της παρέας που διαπληκτίστηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ με το θύμα, περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» τη σκηνή του καβγά. Ο Βάρλας ήταν πολύ θυμωμένος με τους νεαρούς, γιατί πήγαιναν συχνά τα ξημερώματα στο σπίτι του και του χτυπούσαν τα κουδούνια. Όταν τους είδε στο καφενείο, έκανε παρατήρηση σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται ότι τον προκάλεσε και με μια κλωτσιά ο Βάρλας του πέταξε κάτω το ποδήλατο.

Ο νεαρός τον απείλησε πως θα φωνάξει τον πατέρα του «να καθαρίσει». Ο πατέρας του εμφανίστηκε λίγο αργότερα και του ζήτησε το λόγο.

Θαμώνας του καφενείου που ήταν μπροστά στο περιστατικό ανέφερε πως ο καβγάς που ακολούθησε ανάμεσα στους δύο άντρες, ήταν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Γύρω στις δέκα το βράδυ, ο Γιάννης έφυγε με τα πόδια από το καφενείο για να επιστρέψει σπίτι του. Μάρτυρας που κατοικεί κοντά στο σημείο που βρέθηκε αργότερα νεκρός, άκουσε πεντακάθαρα έναν άντρα να φωνάζει: «Τι έκανες ρε μαλ…»; Το περιστατικό αυτό το έχει καταθέσει στις Αρχές.

https://www.youtube.com/embed/ZIFNGUnphyw

Μετά τον καβγά με τα παιδιά παίχτηκε το θρίλερ…

Ο θάνατος του Γιάννη Βάρλα αναστάτωσε την τοπική κοινωνία. «Όλοι στη Μαγούλα λένε πως έχει γίνει μια εγκληματική ενέργεια» ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός του χωριού Περικλής Τζανετάκης.

«Είναι κάτι που μας συγκλόνισε» ανέφερε στο «Τούνελ» ο ιδιοκτήτης του καφενείου που βρισκόταν το θύμα εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ο Δημήτρης Λεβιδιώτης δεν ήταν στο καφενείο όταν το θύμα διαπληκτίστηκε με την παρέα των νεαρών συγχωριανών του και με τον πατέρα ενός από αυτούς. « Ο Γιάννης καθόταν κι έπινε τον καφέ του έξω. Μου είπαν πως μάλωσε, αλλά δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να έφτασε αυτός ο καβγάς όταν έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του.»

Συγγενής του θύματος, ο Νίκος Γιαννόπουλος υποστήριξε στην εκπομπή πως «ο κόσμος φοβάται να μιλήσει για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά πρέπει να το κάνει έστω και τώρα για να ηρεμήσει η κοινωνία της Μαγούλας.»

https://www.youtube.com/embed/41C8Qjm_WFs

Πηγή: anikolouli.gr