Θοδωρής Βαμβακάρης: «Απεχθάνομαι τις εκπομπές που κουνάνε το δάχτυλο χωρίς να έχουν την πλήρη γνώση των γεγονότων»

Θοδωρής Βαμβακάρης

"Η θλίψη και η οδύνη δεν σηκώνουν σάτιρα. Και δεν σηκώνει σχόλια δηκτικά που προσβάλλουν κάποιους ή στοχοποιούν" δήλωσε ο Θοδωρής Βαμβακάρης.

Ο Θοδωρής Βαμβακάρης κι ο Τάκης Γιαννούτσος βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής Δύο στη 1. Στην πορεία η συζήτηση στράφηκε στην τραγωδία στα Τέμπη και την διαχείριση του θέματος από τις εκπομπές. Ο Θοσωρής Βαμβακάρης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πόνος δεν είναι content ούτε για social media ούτε για τηλεόραση. Το να θέλω να κερδίσω τηλεθέαση με τη θλίψη, τον πόνο και την οδύνη το θεωρώ ανήθικο εγώ προσωπικά, δεν θα το έκανα ποτέ. Αν είχα μια εκπομπή δημοσιογραφική, θα κατέγραφα τα γεγονότα και θα προσπαθούσα να κάνω αποκαλύψεις για το γιατί φτάσαμε εκεί. Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου.»

Για τις εκπομπές που κάνουν σάτιρα πρόσθεσε: «Εγώ απεχθάνομαι τις εκπομπές που κουνάνε το δάχτυλο χωρίς να έχουν την πλήρη γνώση των γεγονότων. Είναι θέση μου αυτή και σε παλαιότερα ζητήματα. Κάθε εκπομπή έχει τον ρόλο της. Κάνε σάτιρα με κάτι που σηκώνει σάτιρα. Η θλίψη και η οδύνη δεν σηκώνουν σάτιρα. Και δεν σηκώνει σχόλια δηκτικά που προσβάλλουν κάποιους ή στοχοποιούν. Φανταστείτε τώρα τους δημοσιογράφους -γιατί αυτές είναι εκπομπές ευρείας λήψης- ανθρώπους εμένα ως δημοσιογράφο που δεν έχω καμία συμμετοχή να με βρίζουν στον δρόμο. Για ποιον λόγο; Το τσουβάλιασμα είναι»

«Μπορείς να έχεις άποψη και είναι πολύ ελκυστικό να κουνάς το δάχτυλο, πρέπει όμως να σκέφτεσαι αυτούς που απευθύνεσαι, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει σε αυτούς για τους οποίους κουνάς το δάχτυλο» κατέληξε ο Θοδωρής Βαμβακάρης.