Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Η Μάρα πλήρωσε το ότι έγινα πολιτικός και υπουργός»

Thodoris Rousopoulos

"Περάσαμε δύσκολα με την Μάρα όταν είχε βγει κομματική ανακοίνωση ότι εκείνη δεν πρέπει να εργάζεται όσο είμαι υπουργός", εξομολογείται ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μία εφ’ όλης της ύλης κουβέντα έκανε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με τον Κώστα Τσουρό. Ο γνωστός πολιτικός και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην κάμερα του «MEGA Καλημέρα», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Μάρα Ζαχαρέα, το πέρασμά του από τη δημοσιογραφία και φυσικά την ενασχόληση με την πολιτική.

«Η γυναίκα μου έχει τρέλα με τα γλυκά, εγώ προσέχω τη διατροφή μου αλλά μαγειρεύω πάρα πολύ καλά. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά, ρωτούσαν: μπαμπά τι θα φάμε σήμερα; Φτιάχνω εδώ και 20-30 χρόνια πολύ ωραίο ψωμί, με δικό μας προζύμι. Εκτός από τη μαγειρική με χαλαρώνει πολύ να ασχολούμαι με τη γη», παραδέχεται ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Η δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή μου κυρίως, μέσα από τις εφημερίδες. Ο Φρέντυ Γερμανός δημοσίευσε στη στήλη του στην «Ελευθεροτυπία» όλα τα κείμενα μου από το 1ο  φύλλο της σχολικής μας εφημερίδας. Με τον Φρέντυ Γερμανό γίναμε φίλοι όταν δουλεύαμε αργότερα μαζί», θυμάται ο πρώην υπουργός.

«Με την Μάρα Ζαχαρέα γνωριστήκαμε το 1989 στο ρεπορτάζ και από τότε είμαστε μαζί. Το καλοκαίρι θα κλείσουμε 34 χρόνια μαζί, δεν θα πω αν ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά. Ήταν πολύ δύσκολο που με την Μάρα ήμασταν στο ίδιο επάγγελμα της δημοσιογραφίας και δυσκολότερα όταν εγώ έγινα υπουργός», περιγράφει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος για τη γνωριμία με τη σύζυγό του.

«Η Μάρα… πλήρωσε ότι εγώ έγινα πολίτικος και υπουργός. Περάσαμε δύσκολα με την Μάρα όταν είχε βγει κομματική ανακοίνωση ότι εκείνη δεν πρέπει να εργάζεται όσο είμαι υπουργός. Είναι προς τιμήν της Μάρας που ενώ περάσαμε δύσκολα λόγω της αλλαγής επαγγέλματος μου δεν επηρεάστηκε η σχέση μας. Η Μάρα για χατίρι μου έκανε πίσω, ανέστειλε την επαγγελματική της ιδιότητα και παραιτήθηκε», τονίζει.

«Όταν ξαναγύρισε η Μάρα στην δημοσιογραφία άρχισε από το χαμηλότερο σκαλοπάτι. Η Μάρα Ζαχαρέα κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της εξαιτίας της ενασχόλησης μου με την πολιτική», τόνισε κλείνοντας ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.