Θοδωρής Μαραντίνης: «Ήμουν στις μαύρες μου, στη φάση που όλα σου φαίνονται μάταια»

Θοδωρής Μαραντίνης

"Είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες, αγόρι μου" θυμάται ο Θοδωρής Μαραντίνης πως του είχε πει υποστηρικτικά η μητέρα του.

Μια αναδρομή στις μεγάλες τους επιτυχίες έκαναν οι Onirama και ο Θοδωρής Μαραντίνης μέσα από το «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι του Σαββάτου στον Alpha. Μάλιστα, το αγαπημένο συγκρότημα αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από την δημιουργία των κομματιών «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» και «Κλεψύδρα».

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Μαραντίνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σε μια φάση στην πρόωρη ή την μετέπειτα εφηβεία που τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για μένα σε διάφορα θέματα είτε σε ερωτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο καριέρας ή σκέψης, περνούσα την φάση την ωραία που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα και τώρα, η μανούλα μου προσπαθούσε να με παρηγορήσει. «Είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες, αγόρι μου, μην το βάζεις κάτω όμως. Το έχεις» μου είπε. Άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτή τη φράση το ρεφρεν και, επειδή ήμουν στις μαύρες μου και εκείνη την φάση που όλα σου φαίνονται μάταια, είναι ένα τραγούδι φαινομενικά χαρούμενο αλλά αν κοιτάξεις τους στίχους είναι ακριβώς το αντίθετο. Υπήρχε αυτό το οξύμωρο και το εκ διαμέτρου αντίθετο μεταξύ στίχου και μουσικής».

«Στην Κλεψύδρα το στιχουργικό κομμάτι αφορά στον χρόνο που, όπως ξέρουν όσοι με ξέρουν για μένα, είναι μεγάλος νταλκάς και δεν τα πάω καθόλου καλά μαζί του. Είχα ένα βιβλιαράκι που, όποτε έρχονται φράσεις που μου αρέσουν, κάθομαι και τις γράφω. Μια από αυτές ήταν το «επιστρέφω σε λίγο». Έχοντας τον χρόνο σαν αίσθηση και την φράση αυτή βγήκε αυτό το τραγούδι. Θυμάμαι πως πίστευα ότι είναι μεγάλη βλακεία αλλά ήθελα να το παίξω για να τους δείξω πως είναι » πρόσθεσε ακόμα ο frontman των Onirama στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.