Θοδωρής Αθερίδης: «Όταν κάναμε το «Φίλα το βάτραχο σου» βλέπαμε το επεισόδιο με τη Σμαράγδα και…»

Θοδωρής Αθερίδης

«Εγώ πια δεν μπορώ να ξέρω τι είναι αυτό που κάνει επιτυχία στην τηλεόραση εκ προοιμίου».

Με αφορμή τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στη Φαίη Σκορδά και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι νιώθω να έχει χάσει το κριτήριο του τι κάνει επιτυχία στην τηλεόραση και τι όχι, λόγω του ότι ο ίδιος δεν παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια…«Εγώ πια δεν μπορώ να ξέρω τι είναι αυτό που κάνει επιτυχία στην τηλεόραση εκ προοιμίου. Παλιότερα ήμουν πιο κοντά. Δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση τα τελευταία χρόνια και δεν έχω καταλάβει που παίζεται το παιχνίδι. Άμα κρίνεις και από τις εκπομπές που κάνουν υψηλές τηλεθεάσεις, της μαγειρικής, της μόδας, πράγματα που δεν θα τα έβλεπα ποτέ εγώ, σημαίνει ότι έχω απομακρυνθεί λίγο από το κριτήριο.

Το Survivor 1 το έβλεπα, αλλά το έβλεπε το σύμπαν όλο, κάτι τους είχε πετύχει εκεί, το κάστινγκ ήταν πάρα πολύ καλό. Με τράβηξαν αρχικά τα παιχνίδια που ήταν συναρπαστικά και προσπαθούσα να καταλάβω πόσο καλός θα ήμουν εγώ. Όλοι με τον Ντάνο είχαμε ταυτιστεί. Ήταν κομμένος και ραμμένος χαρακτήρας γουέστερν. Δηλαδή, έλεγε λίγα λόγια, έκανε πολύ δράση, ήταν όμορφος, είχε όλο το πακέτο. Μετά στο δεύτερο όλοι άρχισαν και έκαναν τα καλά παιδιά και ξενερώσαμε από την πολλή καλοσύνη. Ενώ αυτός είχε και κάτι σκοτεινό. Έλεγες, τώρα είναι καλός ή είναι ύπουλος; Είχε κάτι η φυσιογνωμία του.

Στο Τατουάζ δεν τον έχω δει. Κάτι έπρεπε να κάνει το παιδί. Τόσο μεγάλη επιτυχία, κάπου πρέπει να την εξαργυρώσεις μετά. Μακάρι να είναι και καλός. Πιστεύω δεν θα ήταν κακός γιατί έχω την αίσθηση έχει ισχυρό ένστικτο και δεν θα αναλάμβανε να κάνει κάτι που θα τον εξέθετε. Στην ιστορία του κινηματογράφου έχει συμβεί κατ’ επανάληψη να γίνονται πρωταγωνιστές άτομα που δεν το είχαν κατά νου. Ειδικά στη χώρα του «ό,τι δηλώσεις είσαι» ξαφνικά έχουμε ενστάσεις για αυτό; Στο χώρο της υποκριτικής έχει πολύ μεγάλη σημασία το ένστικτο.

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική σειρά «Μην ψαρώνεις» στην οποία πρωταγωνιστεί με τη Μαρία Λεκάκη, ο ίδιος ανέφερε: «Όταν μου προτάθηκε, εμένα μου άρεσε. Για το αν θα άρεσε στον κόσμο, δεν είχα καμία ιδέα. Δουλειά που δεν πήγε καλά στην τηλεόραση είναι μόνο μια δικιά μου, το «Είσαι πολύ αλήτης τελικά». Όταν κάναμε το «Φίλα το βάτραχο σου», βλέπαμε το επεισόδιο με τη Σμαράγδα και λέγαμε «πω, πω… ωχ άθλιο ήταν σήμερα», μου έλεγε η Σμαράγδα να πάρουμε τη Ρένα την αδελφή μου τηλέφωνο και εκείνη έλεγε «ήταν καταπληκτικό». Κοιτούσαμε τα νούμερα την επόμενη μέρα και είχαν ανέβει πολύ ψηλά. Ποτέ δεν είχα το κριτήριο. Πολύ συχνά έπεφτα έξω. Κολλούσα σε κάποιες αναληθοφάνειες που πιθανότατα υπήρχαν στο σενάριο και νόμιζα ότι το καταρρακώνουν, αλλά ο κόσμος δεν έδινε σημασία σε αυτό, κοιτά την ενέργεια.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!