Θέμος Αναστασιάδης: Σκληρή απάντηση σε Λιάγκα για Στιβακτάκη… «Να ζητήσει μια συγγνώμη από τους …αμόρφωτους»!

«Ποιοι είμαστε Γιώργο μου εμείς να αποφασίζουμε ποιος θα βγει ή δεν θα βγει στο γυαλί; Τι είμαστε, τροχονόμοι; Έχουμε καμία επιτροπή λογοκρισίας; Έχουμε καμία χούντα που δεν την ξέρουμε»;

Στα αρνητικά σχόλια που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το Πρωινό για την εμφάνιση του Στάθη Στιβακτάκη στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, απάντησε εκτενώς -όπως δεν το συνηθίζει- ο παρουσιαστής χθες τη νύχτα, μέσα από το «Όλα Πρώτη Φορά». Ο Θέμος είπε τα εξής:

«Κάτι που πραγματικά απεχθάνομαι και δεν το έχω κάνει ποτέ τόσα χρόνια στην τηλεόραση, είναι να απαντάω στο τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος στη μία ή στην άλλη εκπομπή για το ΟΛΑ, ή για το Πρώτο Θέμα ή για μένα προσωπικά. Όμως, έγινε μια μεγάλη προσβολή, μια φοβερή απρέπεια στον άνθρωπο που είχαμε καλεσμένο χθες, τον Στάθη Στιβακτάκη, το παιδί από την Κρήτη που θαύμασε όλη η Ελλάδα, άλλος για τη λεβεντιά, άλλος για την ομορφιά του, άλλος γιατί του φάνηκε περίεργο. Πάντως, ο άνθρωπος δεν προκάλεσε κανέναν και βγήκαν και του είπαν, δυστυχώς από εδώ από τον ΑΝΤ1 πράγματα που νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω και το ξαναλέω, όχι για να ξεκινήσω αντεγκλήσεις, αλλά για να μπουν ορισμένα ζητήματα στη θέση τους.

Αυτό το παιδί δεν ήρθε στην Αθήνα για να κάνει show, ούτε πασαρέλα, ούτε για να κάνει δηλώσεις. Ήρθε στην Αθήνα για να απεργήσει για τα αιτήματα των αγροκτηνοτρόφων. Ήρθε για να απεργήσει, δεν ήρθε να φωτογραφηθεί. Ήρθε, απείλησε, έκανε αυτά που έκανε, έπεσαν πάνω του τα media επειδή τους έκανε εντύπωση με το παρουσιαστικό του και από εκεί και πέρα άρχισε ένα τεράστιο τσίρκο που τον κυνηγούσαν για να τον βγάλουν σε μία εκπομπή, να του πάρουν δηλώσεις, να του προτείνουν να πάει για μοντέλο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν τα προκάλεσε αυτά τα ζητήματα. Του ήρθαν ουρανοκατέβατα. Εδώ σε μας έρχονται και ζαλιζόμαστε, πόσο μάλλον σε αυτόν τον αγνό άνθρωπο.

Και γι’ αυτό στεναχωρήθηκα δύο φορές που άκουσα τον φίλο μου -και το λέω ειλικρινά- Γιώργο Λιάγκα να λέει ότι είναι ένα αμόρφωτο παιδί το οποίο δεν πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση. Έπρεπε να το δω με τα μάτια μου για να πιστέψω ότι ο Γιώργος που επαναλαμβάνω τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι και αυτός ένα λαϊκό παιδί, μορφωμένο παιδί ο οποίος κατάφερε με τη δουλειά του να φτάσει εκεί που έφτασε, βγήκε να πει για τον Στάθη αυτές τις κουβέντες. Καταρχήν Γιώργο μου, ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίζουμε ποιος θα βγει ή δεν θα βγει στο γυαλί; Τι είμαστε, τροχονόμοι; Έχουμε καμία επιτροπή λογοκρισίας; Έχουμε καμία χούντα που δεν την ξέρουμε; Κατά δεύτερον, τι ήταν αυτό το βαρύ το “αμόρφωτος”; Και λοιπόν; Πόσοι μορφωμένοι βγαίνουν στην τηλεόραση; Τι σημαίνει αμόρφωτος; Από αυτά που είπε αυτός ο άνθρωπος, εσύ κατάλαβες ότι ήταν αμόρφωτος; Δεν ξέρω μήπως δεν είδες όλη την εκπομπή. Μπορεί να κοιμήθηκες νωρίς γιατί ξυπνάς πρωί για να κάνεις μια πολύ καλή δουλειά. Αλλά αδίκησες τον εαυτό σου, γιατί αν άκουγες αυτά που είπε, έλα να μου πεις πόσοι μορφωμένοι θα το έλεγαν.

Μακάρι Γιώργο μου να ήταν όλοι αμόρφωτοι και ψωνισμένοι, όπως είπες για τον Στάθη. Αν στο μέλλον αυτό το παιδί ψωνιστεί, ποιος θα φταίει; Μήπως όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν χθες στους διαδρόμους του ΑΝΤ1 που τον παρακαλούσαν, είχαν πέσει στα πόδια του και ο άνθρωπος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ξέρεις ότι κάποιοι από αυτούς τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν; Του έλεγαν ότι αν βγεις στην τάδε εκπομπή θα βγούμε εμείς την άλλη μέρα και θα σε θάψουμε; Δεν στα είχαν πει αυτά; Μπορεί να μην τα άκουσες.

Δεν θέλω να δώσω άλλη συνέχεια. Επαναλαμβάνω ότι πιστεύω ότι ο Γιώργος Λιάγκας δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, δεν είχε τέτοια πρόθεση αλλά αυτό που είπε ήταν επιεικώς απαράδεκτο και νομίζω ότι οφείλει να ζητήσει μια συγγνώμη από τον κόσμο και από το ίδιο το παιδί, να ζητήσει μια συγγνώμη από τους “αμόρφωτους” και να εξηγήσει ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε να πει. Όταν κάνουμε ένα λάθος πρέπει να το διορθώνουμε κι εδώ ρε συ Γιώργο ήσουν λάθος»!

https://www.youtube.com/embed/lcOnfC1oVmI