Θέμις Μπαζάκα: «Τους πρώτους μήνες έπλενα πιάτα σε ένα μικρό μαγαζί που έκανε σούπες»

Θέμις Μπαζάκα

"Είχαμε τόσο για να ζήσουμε, περιμέναμε πότε θα έρθει το τσεκ από το θέατρο που δουλεύαμε για να βγάλουμε την υπόλοιπη ημέρα" εξομολογείται η Θέμις Μπαζάκα.

Η Θέμις Μπαζάκα βρέθηκε στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Πέμπτης και μίλησε για όλους και για όλα. Σε αυτή την επιλεκτική τηλεοπτική της εμφάνιση, μάλιστα, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στα χρόνια που έζησε στην Αμερική και την οικονομική καταστροφή την εποχή των Lehman Brothers, εξηγώντας τους λόγους που πήρε την απόφαση να αφήσει την Ελλάδα αμέσως μετά την πρώτη της μεγάλη επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, η Θέμις Μπαζάκα δήλωσε πως όταν ξεκίνησα, αισθανόμουν πως υπήρχε μπροστά μου άπλα. Επίσης, αν δεν είχα πάει στην Αμερική που έζησα το Lehman Brothers και την καταστροφή της χώρας, μπορεί και γω να ήμουν μια κατεστραμμένη τώρα ας πούμε. Γιατί θυμάμαι πως γύρισα και έδιναν τότε στους φίλους μου κάρτες, και έπαιρναν δάνεια για να πάνε διακοπές και όλα αυτά. Φόρτωναν τις κάρτες και τους έλεγα: «Παιδιά, μην παίρνετε κάρτες»! Το ξέρετε ότι δεν έχω πιστωτική; Ποτέ δεν είχα πιστωτική κάρτα και έλεγα πως αν έχεις λεφτά, ζεις. Αν δεν έχεις λεφτά, δεν ζεις».

«Ήταν σχεδόν φαιδρό αυτό που συνέβαινε με τους ανθρώπους, είχαν μια αφέλεια απέναντι σε αυτό το πράγμα και δεν σκέφτονταν. «Παιδιά, το είδα εγώ στην Αμερική» τους έλεγα. Είδα ανθρώπους που είχαν τις βαλίτσες στα καροτσάκια τους, καλοντυμένοι με τα δυο παιδιά τους».

«Όταν συνέβησαν όλα αυτά, εμείς ήμασταν δυο καλλιτέχνες στην Αμερική με φτωχική ζωή αλλά δεν μας έλειπε κάτι. Είχαμε τόσο δηλαδή για να ζήσουμε. Περιμέναμε πότε θα έρθει το τσεκ από το θέατρο που δουλεύαμε για να βγάλουμε την υπόλοιπη ημέρα. Ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε ένα σπίτι που δεν πληρώναμε ενοίκιο, γιατί μας το πρόσφερε το θέατρο όπου ο άνδρας μου ήταν μουσικός διευθυντής».

«Τότε είχα κάνει μόλις τα Πέτρινα Χρόνια και μου έλεγαν όλοι «που πας;». Γινόταν τότε χαμός, δεν υπήρχε έντυπο που δεν έγραφαν για την ταινία και την ερμηνεία επί μήνες. Στην απόφαση μου όμως μέτρησε ο έρωτας, τον ακολούθησα και λέω «εντάξει, θα κάνουμε καμιά άλλη δουλειά». Τους πρώτους δυο μήνες έπλενα πιάτα σε ένα μικρό μαγαζί που έκανε σούπες» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Θέμις Μπαζάκα στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ.