Θέατρο: Σεργιάνι στο Θέλω να σου κρατάω το χέρι με περισσότερη ορμή από την αρχή

θέατρο

Θέλω να σου κρατάω το χέρι, Παρασκευή έως Κυριακή στο θέατρο Άλφα - Ληναίος - Φωτίου.

Ζευγάρι αγαπημένο στο θέατρο και τη ζωή που έχω την χαρά να γνωρίζω αρκετά χρόνια, έχοντας μοιραστεί και πλήθος κοινών ωρών στο ραδιοφωνικό Σεργιάνι, που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού μου. Και αυτό καθώς η εξέλιξη και η δουλειά, συνοδεία του ταλέντου, είναι στοιχεία που με ευκολία τους χαρακτηρίζουν.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ιστορικό θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου ύστερα από την θερμή αγκαλιά κοινού και κριτικών,ο  Τάσος Ιορδανίδης παρουσιάζει τη συγγραφική του πλευρά μέσα από ένα ουσιαστικό φρέσκο κείμενο, με βάθος και ολοκληρωμένους χαρακτήρες το οποίο αναλαμβάνει η Θάλεια Ματίκα να στήσει στη σκηνή. Να του δώσει ροή, ζωή, κίνηση, ανάσες σε εύθραστες στιγμές του κεντρικού ζευγαριού.

Το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» παρουσιάζει δυο παράνομους εραστές με κέντρο ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής όπου ένα παράξενο παιχνίδι έρχεται να προβληματίσει τον θεατή. Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία και τα λάθη σε πρώτο πλάνο.

Οι δύο ήρωες, που είναι ντυμένοι με ρωγμές και φως στα συναισθήματα από τον Τάσο και την Θάλεια, μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ. Μέσα σε λίγα περισσότερα από 90 λεπτά να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις στο ξενοδοχείο ημιδιαμονής, ότι αυτό που όλοι ψάχνουμε στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι και είναι εκεί, αρκεί να τον θυμηθούμε!

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ηλένια Δουλαδήρη, την μουσική επιμέλεια η Θάλεια Ματίκα και τους φωτισμούς η Ζωή Μολυβδά Φαμέλη. Ασφαλώς, θα πω κλείνοντας, πως οφείλει κάθε λάτρης του χώρου να προγραμματίσει τη συγκεκριμένη δουλειά στις προσεχείς κενές θέσεις της θεατρικής του ατζέντας!