Θέατρο φτιαγμένο από όνειρο και παιδικές μνήμες στον «Πατέρα» του Άκι Βλουτή

Ο Πατέρας

Το αριστούργημα του Σουηδού δραματουργού σε ένα διαφορετικό σκηνικό πρίσμα.

Σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή με τον ίδιο και την Δήμητρα Χατούπη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, «Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ ανεβαίνει σε παραγωγή της Εταιρείας Συν-Επί στο Θέατρο Άλφα.

Το έργο, γραμμένο το 1887, περιγράφει σε πρώτο επίπεδο την συγκρουσιακή σχέση ενός ζευγαριού, με αφορμή μια διαφωνία ως προς την ανατροφή και τον τόπο διαμονής της κόρης τους. Στην πραγματικότητα όμως, ο Στρίντμπεργκ έχει γράψει ένα έργο για τον έρωτα και ταυτόχρονα την σκληρότητα στη σχέση των συζύγων, την μέχρι τελικής εξόντωσης «μάχη» άντρα και γυναίκας για την επιβολή στην οικογένεια και στη σχέση και για την καταλυτική δύναμη της αμφιβολίας που μπορεί έως και να καταστρέψει τον φέροντα αυτήν, από την στιγμή που μεταστρέφεται σε υπαρξιακή αγωνία απέναντι σε Θεό και ανθρώπους.

Ο Άκις Βλουτής προσεγγίζει το έργο του σημαντικού Αυγούστου Στρίντμπεργκ ως θέατρο φτιαγμένο από όνειρο και παιδικές μνήμες, ως μοναδικό μέσο με το οποίο κάποιος μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Και ως ένα κομμάτι της αστερόσκονης, από την οποία είναι κι ο άνθρωπος πλασμένος.

Ηθοποιοί: Άκις Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Λουκία Πιστιόλα, Πέτρος Παπαζήσης, Αλέξης Διαμαντής, Ηλέκτρα Τσαγκανά

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία, Σκηνοθεσία: Άκις Βλουτής
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης
Φωτισμοί: Δημήτρης Λογοθέτης
Σχεδιασμός ηχητικού τοπίου: Άκις Βλουτής, Γιώργος Κορομπίλης
Επικοινωνία, Προβολή: Αγλαΐα Παγώνα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:00

Θέατρο Άλφα
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρη 51