The Voice: το καινούργιο talent show που κάνει αίσθηση!

Βίντεο: αποσπάσματα από το talent show.

Τόσο το «The X- Factor» όσο και το «Idol» αποτελούν  talent show που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ακολουθούν την ίδια σχετικά συνταγή: νεαρά ταλέντα στη μουσική διαγωνίζονται για την πρωτιά μπροστά σε κριτική επιτροπή και μια θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Την ελληνική εκδοχή των δύο προγραμμάτων παρακολουθούμε από τον Ant1 και τον Alpha, αντίστοιχα. 

Την διαφορά όμως έρχεται να κάνει ένα καινούργιο talent show, με τον τίτλο «The Voice». Αυτό που το διαφοροποιεί από τα προηγούμενα, είναι ότι οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι επιλέγονται στην πρώτη φάση της οντισιόν «τυφλά» (χωρίς δηλαδή να τους βλέπουν, αλλά μόνο από τη φωνή) από τους κριτές – μέντορές τους, οι οποίοι εν συνεχεία συστήνουν τις ομάδες τους. Στην επόμενη φάση, οι διαγωνιζόμενοι της ίδιας ομάδας τραγουδούν ντουέτο διεκδικώντας την πρόκριση τους στην επόμενη φάση! Οι διαγωνιζόμενοι που μένουν στο τέλος σε κάθε ομάδα, διαγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι να φτάσουμε στους τέσσερις (ένας από κάθε ομάδα) που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στον τελικό! 

Χαρακτηριστικό αποτελεί επίσης ότι στην κριτική επιτροπή του «The Voice» συναντάμε καλλιτέχνες, που βρίσκονται στο πικ της καριέρας τους (και όχι ελαφρώς παροπλισμένους) : όπως η Christina Aguilera, o Adam Livine, ο τραγουδιστής των Maroon 5, ο μουσικός της ραπ  Cee Lo Green (γνωστός μας από το χιτ «Crazy») και ο Blake Shelton (γνωστός μουσικός της country).  

Το concept μοιάζει εξαιρετικά νεανικό, ακόμα και οι επιλογές των τραγουδιών μοιάζουν πιο «ψαγμένες» ενώ το τέχνασμα στον τρόπο που επιλέγονται και ακολούθως αποχωρούν οι διαγωνιζόμενοι έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού της Αμερικής. Απομένει να δούμε τι θα γίνει και με το κοινό της Μεγάλης Βρετανίας… και ίσως κάποια στιγμή να το δούμε και στην χώρα μας! 

Δείτε ένα απόσπασμα από τις οντισιόν: 

Δείτε ένα απόσπασμα από τις αποχωρήσεις: 

Η φάρσα της Ellen Degeneres για το show: